Diablo Mojito: Aštrus ir gaivus tekilos posūkis klasikiniam Mojito
45 ml tekilos blanco
15 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
10 ml cukraus sirupo (arba 1–2 šaukšteliai cukraus)
6–8 šviežios mėtos lapeliai
60–90 ml imbierinio alaus (ginger beer)
Smulkintas ledas
Laimo skiltelė ir mėtos šakelė papuošimui
45 ml tekilos blanco
15 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
10 ml cukraus sirupo (arba 1–2 šaukšteliai cukraus)
6–8 šviežios mėtos lapeliai
60–90 ml imbierinio alaus (ginger beer)
Smulkintas ledas
Laimo skiltelė ir mėtos šakelė papuošimui
Į aukštą taurę (highball glass) įdėkite mėtos lapelius ir cukraus sirupą (arba cukrų). Švelniai sutrinkite mėtas, kad išsiskirtų jų aromatas, bet nepertrinkite. Įpilkite laimo sultis ir tekilą, tada užpildykite taurę smulkintu ledu. Užpilkite imbieriniu alumi iki viršaus ir atsargiai išmaišykite šaukšteliu, kad skoniai susijungtų. Papuoškite laimo skiltelę ir mėtos šakele. Paruošimas išlaiko gaivumą ir burbuliukus. Alkoholio kiekis apie 8–10%, todėl jis yra lengvas ir gaivus.
Diablo Mojito siūlo tekilos blanco agavos šilumą, subalansuotą laimo sulčių rūgštumu, mėtos gaivumu ir imbierinio alaus aštriais burbuliukais. Cukraus sirupas prideda lengvo saldumo, kuris sušvelnina imbiero ir tekilos intensyvumą. Skonis yra gaivus, citrusinis, su pikantišku imbiero poskoniu ir subtiliu mėtos aromatu, primenančiu klasikinį Mojito, bet su meksikietišku ir aštresniu charakteriu. Gėrimas yra lengvai geriamas, idealiai tinkantis vasaros vakarėliams ar tropinei nuotaikai. Diablo Mojito gaivus, aštrus kokteilis, sujungiantis tekilos energiją, mėtos gaivumą ir imbierinio alaus pikantiškumą. Patiekiamas aukštoje taurėje su smulkintu ledu, papuoštas laimo skiltelę ir mėtos šakele, šis gėrimas yra modernus klasikinio Mojito posūkis, tinkantis linksmiems susibūrimams.
Diablo Mojito yra šiuolaikinis kokteilis, įkvėptas klasikinio Mojito ir El Diablo kokteilių, sujungiantis Kubos ir Meksikos kokteilių tradicijas. Nors tiksli jo kilmė nėra aiškiai dokumentuota, jis greičiausiai atsirado XXI a. pradžioje per craft kokteilių atgimimą, kai barmenai pradėjo eksperimentuoti su tekila ir imbieriniu alumi, ieškodami naujų posūkių tradiciniams receptams. Pavadinimas Diablo (ispaniškai „velnias“) atspindi imbierinio alaus aštrumą ir tekilos energiją, o Mojito nurodo mėtos ir laimo pagrindo panašumą į Kubos klasiką. Kokteilis tapo populiarus craft kokteilių baruose ir vakarėliuose, ypač JAV ir Lotynų Amerikoje, kur tekila ir imbierinis alus yra mėgstami ingredientai. Diablo Mojito dažnai siejamas su šventėmis, tokiomis kaip Cinco de Mayo, dėl savo meksikietiško charakterio. Kai kuriose variacijose pridedama šlakelis serbentų likerio crème de cassis, kaip El Diablo, sustiprinant uogų natas, arba naudojamas agavos sirupas vietoje cukraus sirupo, pabrėžiant tekilos kilmę. Kai kurie barmenai keičia imbierinį alų sodos vandeniu švelnesniam burbuliukų efektui arba prideda jalapeño griežinėlį papildomam aštrumui, sustiprindami velnišką charakterį. Kokteilis atspindi šiuolaikinę tendenciją derinti tropinius ir pikantiškus skonius, todėl jis yra populiarus pasirinkimas tarp tų, kurie mėgsta gaivius, bet išraiškingus gėrimus. Nealkoholinė versija lengvai paruošiama, pakeičiant tekilą nealkoholiniu agavos distiliatu ir naudojant imbierinį limonada ar nealkoholinį alų.
alkoholiniai kokteiliai
aštrus kokteilis
DiabloMojito
Egzotiniai
gaivus kokteilis
Longdrink
tekilos kokteilis
tropinis kokteilis
