Green Mexican: Žalias meksikietiškas šotas su tropiniu poskoniu
20 ml tekilos blanco
20 ml Pisang Ambon bananinio likerio
10 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
Ledo kubeliai (nebūtina sluoksniavimui)
Į mažą taurelę (shot glass) atsargiai supilkite Pisang Ambon likerį kaip pagrindinį sluoksnį. Naudodami šaukšto nugarėlę, lėtai užpilkite citrinos sultis, kad susidarytų antras sluoksnis. Tuo pačiu būdu užpilkite tekilą kaip trečią sluoksnį. Išgerkite vienu gurkšniu iš karto, nes sluoksniai greitai susimaišo. Šis metodas išlaiko vizualinį efektą ir skonį. Alkoholio kiekis apie 23%, tad jis stiprus, bet mažos porcijos.
Green Mexican išsiskiria saldžiu, bananiniu Pisang Ambon poskoniu, subalansuotu citrinos rūgščiu kąsniu ir tekilos agavos šiluma. Žalias likeris prideda tropinio, lengvo vaisiškumo, o sluoksniai sukuria harmoningą saldumo-rūgšties bangą. Gėrimas yra gaivus, bet intensyvus, primenantis tropinį šotą su meksikišku prieskoniu. Green Mexican ryškus, sluoksniuotas šotas, sujungiantis tekilos stiprumą, bananinio likerio saldumą ir citrinos rūgštumą, patiekiamas mažoje taurelėje. Šis gėrimas yra greitai geriamas, saldus-rūgštus ir vizualiai patrauklus dėl žalios spalvos, idealiai tinkantis vakarėliams ar vakaro pradžiai. Jo tropinis skonis ir energingas charakteris daro jį populiariu tarp šotų mėgėjų, nors jis nėra tradiciškai meksikiškas.
Nepaisant pavadinimo, Green Mexican nėra kilęs iš Meksikos, jis sukurtas 1990 m. viduryje Kijeve, Ukrainoje, barmeno Sergejaus Kadackio bare. Tai buvo būdas greitai parduoti didelę partiją nepaklausaus Pisang Ambon bananinio likerio, sumaišyto su tekila ir citrina. Kokteilis greitai išpopuliarėjo Ukrainoje ir Rusijoje, vėliau plito per emigrantus į Europą ir JAV, tapdamas globaliu vakarėlių hitu per du dešimtmečius. Kadackis eksperimentavo savaitėmis, kol sukūrė tobulą receptą, kuris išgelbėjo barą nuo likerio pertekliaus. Variacijos apima Mexican Blue su Blue Curaçao ar Brown Mexican su kavos likeriu. Kai kuriose šalyse jis vadinamas Ukrainietiška Meksika, pabrėžiant jo kilmę. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant alkoholį bananų sirupu ir nealkoholine tekila.
alkoholiniai kokteiliai
gaivus kokteilis
GreenMexican
kokteilių receptai
Shot
sluoksniuoti kokteiliai
šotai
šotas
ukrainietiškas
