Kokteilis Caipiroska


Caipiroska: Gaivus tropinis kokteilis su degtinės poskoniu
   60 ml degtinės
   1 visas laimas, supjaustytas į 4–6 skilteles
   2 arbat. šaukšteliai granuliuoto cukraus (arba 15 ml cukraus sirupo)
   Smulkintas ledas


   Į old fashioned taurę sudėkite laimo skilteles ir cukrų, lengvai sutrinkite (naudokite grūstuvę), kad išsiskirtų sultys ir aliejai. Pripildykite taurę smulkintu ledu. Supilkite degtinę ir gerai išmaišykite šaukšteliu, kad skoniai susijungtų. Papuoškite laimo skiltelę ar žievele. Trintuvės naudojimas išryškina laimo skonį, o smulkintas ledas užtikrina gaivumą. Alkoholio kiekis apie 15–18%, todėl jis yra vidutinio stiprumo.

   Caipiroska siūlo gaivų, rūgštų laimo sulčių poskonį, subalansuotą cukraus saldumu ir degtinės švarumu. Laimo žievelės aliejai prideda subtilų kartumą, o smulkintas ledas sukuria lengvą, tropinį pojūtį. Skonis yra citrusinis, gaivus ir ne per saldus, idealiai tinkantis karštoms dienoms ar kaip aperityvas. Caipiroska gaivus, citrusinis kokteilis, klasikinio braziliško Caipirinha variantas, kuriame vietoje cachaça naudojama degtinė. Sujungiant degtinės švarumą, šviežių laimų rūgštumą ir cukraus saldumą, šis gėrimas patiekiamas su smulkintu ledu old fashioned taurėje. Idealiai tinkantis vasaros vakarėliams ar tropinei nuotaikai, jis yra lengvai pritaikomas ir populiarus dėl savo paprastumo bei gaivaus skonio.

   Caipiroska išsivystė kaip Caipirinha atmaina, kurią XX a. pradžioje Brazilijoje sukūrė cukranendrių ūkininkai, maišydami cachaça su laimais ir cukrumi. Degtinės versija atsirado XX a. pabaigoje, kai degtinė tapo globaliai prieinama ir populiari. Caipiroska ypač išpopuliarėjo Europoje ir Šiaurės Amerikoje 1990-aisiais, kur barmenai ieškojo lengvesnės alternatyvos cachaça stiprumui. Caipiroska tapo populiari tarptautiniuose paplūdimio kurortuose, ypač Europoje, kur degtinė buvo lengviau prieinama nei cachaça. Kai kuriose versijose naudojami vaisiai, tokie kaip braškės ar pasifloros, pridedant spalvos ir saldumo. Kokteilis dažnai siejamas su Brazilijos karnavalais, nors degtinė jam suteikia globalų atspalvį. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant degtinę nealkoholiniu distiliatu ar sodos vandeniu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال