Kokteilis Mimosa




Mimosa: Lengvas ir burbuliuojantis brunch kokteilis
   75 ml šampano arba sauso putojančio vyno
   75 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
   Apelsino skiltelė papuošimui (nebūtina)


   Į atšaldytą šampano taurę (flute) įpilkite apelsinų sulčių. Lėtai užpilkite šampanu ar sausu putojančiu vynu, kad išlaikytumėte burbuliukus. Atsargiai išmaišykite šaukšteliu, jei pageidaujate tolygesnio skonio (nebūtina). Papuoškite apelsino skiltelę, jei norite. Šis metodas užtikrina lengvą, burbuliuojantį gėrimą. Alkoholio kiekis apie 7–10%, todėl jis yra labai lengvas.

   Mimosa siūlo šampano sausumą ir burbuliukų gaivumą, subalansuotą šviežių apelsinų sulčių saldumu ir citrusiniu poskoniu. Skonis yra lengvas, vaisinis, su subtiliu rūgštumu, primenančiu apelsinų šerbeto ir šampano derinį. Gėrimas yra gaivus, neperkraunantis, idealiai tinkantis rytiniam gurkšnojimui. Mimosa gaivus, paprastas kokteilis, sujungiantis šampano ar putojančio vyno burbuliukus su šviežių apelsinų sulčių saldumu. Patiekiamas atšaldytoje šampano taurėje, šis gėrimas yra klasikinis brunch pasirinkimas, idealiai tinkantis rytiniams susibūrimams, šventėms ar lengviems vakarėliams. Jo ryški spalva ir lengvas, vaisinis skonis daro jį populiariu visame pasaulyje.

   Mimosa kilmė siejama su 1920-aisiais ir Europa. Manoma, kad ją 1925 m. sukūrė barmenas Frank Meier Ritz viešbutyje Paryžiuje, nors panašus gėrimas, vadinamas Buck’s Fizz, buvo patiekiamas Londone apie 1921 m. Pavadinimas Mimosa kilęs iš geltonos mimozos gėlės, atspindinčios gėrimo spalvą. Mimosa tapo brunch kultūros simboliu, ypač JAV, 1960–1970 m., dažnai siejama su šventėmis, tokiomis kaip Motinos diena ar vestuvės. Mimosa dažnai lyginama su Buck’s Fizz, kuris naudoja daugiau šampano (2:1 santykis), o Mimosa – lygiomis dalimis. Kai kuriose variacijose naudojamos greipfrutų, ananasų ar granatų sultys, keičiančios spalvą ir skonį. Kokteilis tapo brunch klasika ir ypač populiarus JAV bei Europoje per šventinius pusryčius. Nealkoholinė versija galima, naudojant nealkoholinį putojantį vyną ir apelsinų sultis.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال