Apple Ginger: Gaivus ir pikantiškas obuolių kokteilis
45 ml obuolių brendžio (pvz., Calvados)
15 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
10 ml medaus sirupo (medus + karštas vanduo 1:1)
100–120 ml imbierinio alaus (ginger beer)
Ledo kubeliai
Obuolio griežinėlis arba imbiero gabalėlis papuošimui
45 ml obuolių brendžio (pvz., Calvados)
15 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
10 ml medaus sirupo (medus + karštas vanduo 1:1)
100–120 ml imbierinio alaus (ginger beer)
Ledo kubeliai
Obuolio griežinėlis arba imbiero gabalėlis papuošimui
Į aukštą taurę (highball glass) arba varinį puodelį įdėkite ledo kubelių. Supilkite obuolių brendį, citrinų sultis ir medaus sirupą. Užpilkite imbieriniu alumi iki viršaus. Atsargiai išmaišykite šaukšteliu, kad skoniai susijungtų, išlaikant burbuliukus. Papuoškite plonu obuolio griežinėliu arba šviežiu imbiero gabalėliu. Paprastas paruošimas pabrėžia gaivumą ir pikantiškumą. Alkoholio kiekis apie 8–10%, todėl jis yra lengvas ir lengvai geriamas.
Apple Ginger siūlo obuolių brendžio turtingą, vaisinį poskonį su obuolių pyrago natomis, subalansuotą citrinų sulčių rūgštumu, medaus sirupo saldumu ir imbierinio alaus aštriu, pikantišku gaivumu. Skonis yra gaivus, saldžiarūgštis, su lengvu imbiero smūgiu, primenančiu rudens sodą. Gėrimas yra glotnus, idealiai tinkantis vasaros pabaigai, rudens vakarams ar brunch’ui. Apple Ginger gaivus, pikantiškas kokteilis, sujungiantis obuolių brendžio gilumą, citrinų rūgštumą ir imbierinio alaus šilumą. Patiekiamas aukštoje taurėje su ledu, papuoštas obuoliu ar imbieru, šis gėrimas yra lengvas, sezoninis pasirinkimas, tinkantis įvairioms progoms.
Apple Ginger yra šiuolaikinis kokteilis, įkvėptas Moscow Mule tradicijos ir obuolių derliaus sezono, ypač populiarus JAV šiaurės rytuose ir Europoje, kur Calvadosas (prancūziškas obuolių brendis) yra kultūrinė ikona. Jis išsivystė XXI a. per craft kokteilių bumą, kai barmenai pradėjo derinti vaisinius spiritus su imbieriniu alumi, siekdami sukurti gaivius, bet kompleksiškus gėrimus. Nors tiksli kilmė nėra dokumentuota, Apple Ginger dažnai siejamas su rudens šventėmis, tokiomis kaip Helovinas ar Padėkos diena, ir obuolių rinkimo festivaliais. Kai kuriose variacijose naudojamas obuolių sidras vietoje imbierinio alaus, suteikiantis natūralių burbuliukų ir stipresnio obuolių skonio, arba pridedama šlakelis cinamono sirupo, kad sustiprėtų rudens atmosfera. Kitos versijos naudoja bourboną vietoje brendžio, sukurdamos Kentucky Apple Ginger. Kokteilis puikiai dera su kepta kiauliena, sūriais ar obuolių pyragu. Nealkoholinė versija lengvai paruošiama, pakeičiant brendį nealkoholiniu obuolių distiliatu ir išlaikant imbierinį alų bei medų.
alkoholiniai kokteiliai
AppleGinger
Calvados
gaivus kokteilis
imbierinis alus
kokteiliai su brendžiu
Longdrink
pikantiškas kokteilis
