Kokteilis Caesar



Caesar: Pikantiškas Kanados Bloody Mary
   45 ml degtinės
   120 ml Clamato sulčių (pomidorų ir moliuskų sulčių mišinys)
   10 ml Worcestershire padažo
   5–10 ml Tabasco arba kito aštraus padažo (pagal skonį)
   2 žiupsneliai druskos + pipirų
   15 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
   Ledo kubeliai
   Saliero stiebas, marinuotas agurkas, alyvuogė ar citrinos skiltelė papuošimui
   Druska taurės kraštui


   Taurės (highball glass) kraštą apibarstykite druska arba tajín, sudrėkinę jį laimo skiltelę. Į taurę įdėkite ledo kubelių. Supilkite degtinę, Clamato sultis, Worcestershire padažą, Tabasco, druską, pipirus ir laimo sultis. Atsargiai išmaišykite šaukšteliu, kad skoniai susijungtų. Papuoškite saliero stiebu ir kitais priedais pagal norą. Paprastas paruošimas pabrėžia umami ir pikantiškumą. Alkoholio kiekis apie 8–10%, todėl jis lengvas ir lengvai geriamas.

   Caesar siūlo švarų degtinės poskonį, subalansuotą Clamato sulčių pomidoriniu rūgštumu ir moliuskų umami, Worcestershire padažo giliu, sūriu skoniu, Tabasco aštrumu ir laimo gaivumu. Skonis yra pikantiškas, turtingas, su jūros ir daržovių deriniais, primenančiu sriubą su alkoholio smūgiu. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis brunch’ui ir vakarėliams. Caesar pikantiškas, umami turtingas kokteilis, sujungiantis degtinės stiprumą su Clamato sultimis, prieskoniais ir rūgštumu. Patiekiamas aukštoje taurėje su ledu ir gausiais papuošimais, šis gėrimas yra Kanados klasika, tinkanti bet kokiai progai.

   Caesar buvo sukurtas 1969 m. Kalgaryje, Kanadoje, barmeno Walter Chell iš Calgary Inn (dabar Westin Hotel), kuris įkvėptas itališko patiekalo spaghetti alle vongole (makaronai su moliuskais), sumaišė pomidorų sultis su moliuskų sultimis, degtinę ir prieskonius. Caesar buvo pavadintas pagal Julių Cezarį, atspindintį jo imperatorišką skonį. Kokteilis greitai tapo Kanados nacionaliniu gėrimu – kasmet išgeriama daugiau nei 350 mln. Caesar’ių, o 2009 m. gegužės 13-oji paskelbta Nacionaline Caesar diena. Clamato sultys (Mott’s prekės ženklas) buvo raktas, be jų tai būtų Bloody Mary. XXI a. Caesar tapo globaliu, ypač JAV ir Europoje, su variacijomis, tokiomis kaip Extra Spicy Caesar ar Smoky Caesar su mezcal. Kai kuriose versijose pridedama krienų, krapų ar net šoninės, o papuošimai gali būti ekstremalūs (mėsainiai, vištienos sparneliai). Caesar puikiai dera su kiaušiniais ar jūros gėrybėmis. Nealkoholinė versija Virgin Caesar populiari brunch metu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال