Kokteilis White Chocolate Bliss



White Chocolate Bliss: Desertinis baltojo šokolado kokteilis
   30 ml vanilinės degtinės (pvz., Absolut Vanilia)
   30 ml baltosios kakavos likerio (pvz., Godiva White Chocolate Liqueur)
   30 ml airiško grietinėlės likerio (pvz., Baileys)
   15 ml grietinėlės (arba kokosų grietinėlės)
   Ledo kubeliai
   Baltojo šokolado drožlės arba plakta grietinėlė papuošimui


   Į šekerį su ledu supilkite vanilės degtinę, baltosios kakavos likerį, airišką grietinėlės likerį ir grietinėlę. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir susidarytų kreminė puta. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass) arba lowball taurę su ledu. Papuoškite baltojo šokolado drožlėmis arba plakta grietinėle su šokolado pabarstukais. Plakimas užtikrina glotnią, desertinę tekstūrą. Alkoholio kiekis apie 15–20%, todėl jis stiprus, bet stiprumas maskuojamas saldumo.

   White Chocolate Bliss siūlo vanilinės degtinės švelnų, saldų poskonį, subalansuotą baltosios kakavos likerio turtingu, kreminiu baltojo šokolado skoniu, Baileys vanilės ir grietinėlės natomis bei grynos grietinėlės sodrumu. Skonis yra desertinis, kreminis, su vanilės ir šokolado pyrago akcentais, primenančiu skystą baltąjį šokoladą. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis po vakarienės, šventėms ar romantiškiems vakarams. White Chocolate Bliss kreminis, desertinis kokteilis, sujungiantis vanilinės degtinės švelnumą, baltosios kakavos likerio turtingumą ir grietinėlės sodrumą. Patiekiamas martini taurėje, papuoštas šokolado drožlėmis, šis gėrimas yra dekadentiškas pasirinkimas, tinkantis saldumynų mėgėjams.

   White Chocolate Bliss yra šiuolaikinis desertinis kokteilis, atsiradęs 2000-aisiais–2010-aisiais per craft kokteilių ir premium likerių bumą, kai Godiva White Chocolate Liqueur (įvestas 1990-aisiais) tapo populiarus desertiniams gėrimams. Pavadinimas atspindi bliss (palaimą) pojūtį, kurį sukelia baltojo šokolado ir vanilės derinys, panašiai kaip ir kiti desertiniai kokteiliai, tokie kaip Chocolate Martini ar Mudslide. Nors tiksli kilmė nežinoma, jis greičiausiai buvo sukurtas JAV baruose, kur barmenai eksperimentavo su likeriais, siekdami sukurti skystus desertus. XXI a. kokteilis tapo populiarus per socialinius tinklus, ypač Instagram, dėl estetikos, kreminės tekstūros ir baltos spalvos. Kai kuriose variacijose pridedama šokolado likerio tamsesniam poskoniui, arba keičiama grietinėlė kokosų pienu, suteikiant tropinį posūkį. Kitos versijos naudoja naminius baltosios kakavos sirupus ar lydytą baltąjį šokoladą. White Chocolate Bliss dažnai patiekiamas Valentino dienos, Kalėdų ar gimtadienių proga, puikiai dera su desertais, tokiais kaip braškių tortas ar vaniliniai ledai. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant degtinę ir likerius nealkoholiniais vanilės ir baltosios kakavos sirupais, išlaikant grietinėlę.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال