Margaret Rose: Lengvas ir vaisinis klasikinis kokteilis
45 ml džino
15 ml Calvados (obuolių brendžio)
15 ml triple sec (pvz., Cointreau)
15 ml šviežiomis spaustomis citrinų sulčių
5 ml grenadino
Ledo kubeliai
Citrinos žievelė papuošimui
45 ml džino
15 ml Calvados (obuolių brendžio)
15 ml triple sec (pvz., Cointreau)
15 ml šviežiomis spaustomis citrinų sulčių
5 ml grenadino
Ledo kubeliai
Citrinos žievelė papuošimui
Į šekerį su ledu supilkite džiną, Calvados, triple sec, citrinų sultis ir grenadiną. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvės ir skoniai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite citrinos žievele, lengvai suspaudę, kad išsiskirtų aliejai. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą ir subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl vidutinio stiprumo, bet lengvai geriamas.
Margaret Rose siūlo džino botaninių žolelių poskonį, subalansuotą Calvados obuolių vaisiškumu, triple sec citrusiniu saldumu, citrinų sulčių rūgštumu ir grenadino uoginiu akcentu. Skonis yra lengvas, vaisinis, su tropiniu obuolių charakteriu ir švelniu saldumu, primenančiu vasarinį sodą. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis aperityvui ar vasaros vakarėliams. Margaret Rose lengvas, vaisinis kokteilis, sujungiantis džino gaivumą, obuolių brendžio tropinį saldumą ir citrinų rūgštumą. Patiekiamas martini taurėje, papuoštas citrinos žievele, šis gėrimas yra klasikinis pasirinkimas, tinkantis elegantiškiems susibūrimams.
Margaret Rose yra klasikinis kokteilis, priskiriamas Daisy šeimai (spiritas, citrusas, saldiklis), ir pirmą kartą publikuotas 1937 m. William James Billy Tarling knygoje Café Royal Cocktail Book, kur priskiriamas J. W. Fish, barmenui iš Café Royal Londone. Knyga, išleista po garsiosios Savoy Cocktail Book (1930 m.), buvo skirta surinkti pinigus Londonų ligoninės vaikų skyriui, ir Margaret Rose greitai tapo mėgstamu tarpukario Londono elegancijos simboliu. Pavadinimas greičiausiai pagerbia moterį vardu Margaret, atspindėdamas to meto tendenciją kurti kokteilius moterų vardais (kaip Mary Pickford ar Margaret Mitchell). XIX a. Daisy kokteiliai buvo populiarūs JAV, o Margaret Rose pritaikė britišką džiną su Calvados (normandiniu obuolių brendžiu), suteikdamas tropinį posūkį. 1930–1940 m. jis buvo populiarus Londono ir Paryžiaus baruose, bet XX a. viduryje beveik pamirštas, kol craft kokteilių atgimimas XXI a. grąžino jį, ypač per IBA (International Bartenders Association) klasikų sąrašą. Kai kuriose variacijose Calvados keičiamas applejack (amerikietišku obuolių brendžiu), suteikdamosi JAV akcentą, arba pridedama agurko žievelės gaivumui. Margaret Rose puikiai dera su jūros gėrybėmis, salotomis ar lengvais desertais. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant džiną ir Calvados nealkoholiniais distiliatais bei obuolių sirupu.
alkoholiniai kokteiliai
džino kokteiliai
Klasikiniai
kokteiliai su džinu
kokteilių receptai
Longdrink
MargaretRose
vaisinis kokteilis
