Green Dragon: Žalias ir žolelių turtingas klasikinis kokteilis
45 ml džino (London Dry stiliaus)
15 ml žalio crème de menthe (žalio mėtų likerio)
10 ml kummel (kumino likerio)
10 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
2–3 lašai persikų bitters
Ledo kubeliai
Citrinos žievelė papuošimui
Į šekerį su ledu supilkite džiną, mėtų likerį, kumino likerį, citrinų sultis ir persikų bitters. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir skoniai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite citrinos žievele, lengvai suspaudę, kad išsiskirtų aliejai. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą ir subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl vidutinio stiprumo, bet lengvai geriamas.
Green Dragon kokteilis yra klasikinis 1930-ųjų kokteilis, sukurtas Harry Craddock, garsaus barmeno iš Savoy Hotel Londone, ir įtrauktas į jo 1930 m. knygą The Savoy Cocktail Book. Craddock, Amerikos bėglys nuo prohibicijos, sukūrė jį kaip žalią, gaivų gėrimą, įkvėptą mėtų ir žolelių tendencijų, populiarių tarpukario eroje. Pavadinimas atspindi žalią crème de menthe spalvą ir drąsų, drakonišką skonį. Kummel, kumino likeris iš Baltijos regiono (XVIII a.), prideda unikalaus žolelių elemento, o persikų bitters (retas ingredientas) suteikia vaisinį poskonį. XX a. viduryje Green Dragon buvo labai populiarus Londone ir JAV, bet XX a. pabaigoje beveik pamirštas, kol craft kokteilių atgimimas XXI a. grąžino jį į barų menius. Kai kuriose variacijose pridedama absento vietoje crème de menthe, suteikdama žaliosios fėjos efekto, arba naudojamas žalias Chartreuse, intensyvesniam žolelių profiliui. Kitos versijos naudoja šviežias mėtas vietoje likerio, kad būtų natūralesnis skonis. Green Dragon puikiai dera su jūros gėrybėmis, sūriais ar lengvais užkandžiais. Nealkoholinė versija galima su nealkoholiniu džinu ir mėtų sirupu.
alkoholiniai kokteiliai
džino kokteiliai
džino kokteilis
GreenDragon
Klasikiniai
kokteilių receptai
Longdrink
