Barmeno atmintinė




  Kokteiliai jau buvo žinomi prieš 200 metų. Jų paruošimas reikalauja tam tikrų įgūdžių, žinių apie pagrindines taisykles ir sugebėjimo improvizuoti. Kokteiliai patiekiami įvairiausiomis progomis. Paprastai tai kelių stiprių, papildančių vienas kitą, alkoholinių gėrimų mišinys. Ko gi reikia, kad pagamintumėme šedevrą ?

    Svarbiausia reikia žinoti:
    -Alkoholinius gėrimus ir skirtumus tarp jų.
    -Klasikinių receptų pavadinimus ir jų receptus.
    -Kokiose taurėse juos patiekti.
    -Komponentų proporcijas.

    Papildomi patarimai barmenams:

    1. Plaukite taures iškart po naudojimosi jomis. Tai geriausia daryti karštu vandeniu arba ploviklių pagalba, bet jokiu būdu negalima plauti muilu. Visada po ranka laikykite du švarius rankšluosčius: vieną - išplautų taurių nušluostymui, kitą - blizgesio suteikimui. Blizgindami laikykite taures prieš šviesą. Tokiu būdu jūs kontroliuojate švarą ir tuo pačiu paliekate, savo požiūriu į higieną, didelį įspūdį baro lankytojams.

    2. Barą bent kartą į savaitę reiktų išvalyti su sėmenų aliejumi. Kasdieniniam valymui užteks ir vandens su soda. Pravalius tiek su aliejumi, tiek su vandeniu, reikia sausai išvalyti su švariu skudurėliu.

    3. Atskiestas šilto vandens tirpalas su citrinų sultimis išvalys dėmes nuo veidrodžių. Valyti reikia popierinėmis servetėlėmis.

    4. Baro lentynos negali būti tuščios ar apytuštės. Visą laiką turite papildyti savo atsargas, kad lentynos būtu pilnos.

    5. Šviežiai papjaustyti vaisiai geriausia savo šviežumą išsaugos jei saugosime šaldytuve, plastikiniame maišelyje. Išėmus iš šaldytuvo, šviežiai pjaustytus vaisius pridenkite drėgna servetėle, tai padės išsaugoti jų šviežumą.

    6. Atminkite: pats teisingiausias būdas daryti kokteilį - tai tas būdas, kuris patinka lankytojui, netgi jei lankytojo užsakytas kokteilis darosi visai kitaip.

    7. Jei lankytojas užsako kokteilį su tikslia tam tikro alkoholinio gėrimo marke, tai prieš pradėdami ruošti, padėkite tos markės butelį priešais jį. 

    8. Pralietus ar neįtikusius klientui gėrimus tyliai pakeiskite.

    9. Kokteilį plakite energingais judesiais, bet neilgai. Kai tik plaktuvėlio(šeikerio) sienelės pradės rasoti - plakimą baikite. Kitaip tirpdamas ledas per daug atskies ruošiamą gėrimą.

    10. Nebandykit taupyti su gėrimų komponentais. Lankytojas netgi jei jums ir nieko nesakys, tai dar nereiškia kad nepajautė skirtumo. 

    11. Jei iš vieno plaktuvėlio(šeikerio) reikia pripildyti kelias taures, tai sustatykite taures į liniją, kad liestųsi kraštais ir lengvai slysdami per liniją su plaktuvėliu, jūs tolygiai išpilstysite gėrimą.

    12. Tam kad atšaldyti taures, jas galite dėti į šaldytuvą arba įpilti ledinio vandens ir truputį palaikyti. Jeigu norit sušildyti taures, įpilkit karšto vandens ir truputį palaikę - išpilkit.

    13. Tam kad paruošti sluoksniuotą kokteilį ir nesudrumsti sluoksnių, komponentus reiktų pilti per šaukštelio kotelį priglaustą prie taurės krašto. Kotelio galiuką reiktų laikyt prie pat arba besiliečiantį su viršutiniu kokteilio sluoksniu. 

    14. Citrinos ir apelsinai pjaustomi taip: nuo abiejų galiukų nupjaunam po centimetrą, perpjaunam išilgai per pusę ir abi puseles supjaustom skiltelėmis po 0,5 cm.

    15. Priemaišos prie alkoholio (sodos vanduo, tonikai ir t.t.) yra pilamos į alkoholį, o ne alkoholis į jas.

    16. Vaisių sultis visada naudokite šviežias, stenkitės nenaudoti konservuotų.

    17. Kokteilines vyšnias ir alyvuoges visada saugokite savo sultyse. Alyvuoges prieš naudodami praskalaukite vandenyje.

    18. Moteris aptarnaukite pirmoje eilėje. Pavieniai lankytojai taip pat turi prioritetą prieš didesnes grupes.

    19. Stenkitės įsiminti mėgstamiausius pastovių lankytojų gėrimus.

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال