Portobello Rum Punch: Tropinis ir vaisinis romo kokteilis
60 ml Jamaikos romas (pvz., Appleton Estate)
60 ml guava sulčių
30 ml laimo sulčių
15 ml cukraus sirupo
30 ml ananasų sulčių
2 šlakeliai Angostura bitters
Ledo kubeliai
Ananaso griežinėlis ir laimo skiltelė papuošimui
60 ml Jamaikos romas (pvz., Appleton Estate)
60 ml guava sulčių
30 ml laimo sulčių
15 ml cukraus sirupo
30 ml ananasų sulčių
2 šlakeliai Angostura bitters
Ledo kubeliai
Ananaso griežinėlis ir laimo skiltelė papuošimui
Į šekerį su ledu supilkite romą, guava, laimo ir ananasų sultis, cukraus sirupą ir bitters. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad skoniai susijungtų. Nukoškite į aukštą taurę (highball glass) su šviežiu ledu. Papuoškite ananaso griežinėliu ir laimo skiltelė. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą ir tropinį gaivumą. Alkoholio kiekis apie 12–15%, todėl lengvas, bet stiprus.
Portobello Rum Punch siūlo Jamaikos romo tropinį, stiprų poskonį su karamelės natomis, subalansuotą guava ir ananasų vaisiniu saldumu, laimo rūgštumu ir cukraus sirupo švelnumu. Bitters prideda prieskonių gilumo. Skonis yra tropinis, vaisinis, su tropinių vaisių harmonija, primenančiu karibų paplūdimį. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis vasaros vakarėliams ar grupiniams susibūrimams. Portobello Rum Punch tropinis, vaisinis kokteilis, sujungiantis Jamaikos romo stiprumą su guava ir ananasų saldumu. Patiekiamas aukštoje taurėje su ledu, papuoštas ananasu ir laimu, šis gėrimas yra lengvas, gaivus pasirinkimas, tinkantis šiltoms dienoms ar šventėms.
Portobello Rum Punch yra moderni Jamaican rum punch variacija, evoliucionavusi iš klasikinio Planter's Punch, kilusio XIX a. pabaigoje Jamaikoje cukranendrių plantacijose kaip gaiviklis darbininkams. Evoliucionavęs per XX a., rum punch tapo Tiki kultūros dalimi, o Portobello versija įkvėpta 2022 m. Liquor.com recepto, pabrėžiančio Jamaican overproof romą ir šviežius tropinius vaisius kaip guava ir ananasai. Šis kokteilis evoliucionavo iš tradicinio Planter's Punch, kurį 1908 m. aprašė New York Times, bet moderni versija pritaikyta šviežiems ingredientams, pabrėžiant Jamaikos romo stiprumą. Brazilijoje ir JAV vakarėliuose punch evoliucionavo į grupinius gėrimus, o Portobello Rum Punch atspindi 2020-ųjų tendenciją sugrįžti prie natūralių sulčių. Kai kuriose variacijose pridedama mango ar passion fruit intensyvesniam tropiniam skoniui, arba naudojamas falernum likeris prieskoniams. Nealkoholinė versija – su nealkoholiniu romu ir vaisiais.
alkoholiniai kokteiliai
Egzotiniai
JamaicanRum
kokteilių receptai
Longdrink
PortobelloRumPunch
tropinis kokteilis
vaisinis kokteilis
vasaros kokteilis
