Oktoberfest - kaip švenčiama ?

    Didelis laukas, tirštai užpildytas palapinėmis, atrakcionais ir žmonėmis - taip iš paukščio skrydžio atrodo garsioji alaus šventė. Jei jūs galite įsivaizduoti futbolo aikštelę, tai šį plotą padidinkite kokius 50 kartų ir suprasite kokią aikštę užima šis renginys. Vakarais čia nebeįmanoma praeiti, žmonių kaip silkių statinėje ir nors daugelis stipriai girti, tačiau jokios agresijos ar girtų muštynių. Ar galite įsivaizduoti ką nors panašaus Lietuvoje ? Kasmet šventės atidarymas vyksta trečiąjį rugsėjo šeštadienį ir prasideda 11 valandą iškilminga eisena. 
    Oktoberfest - tai šventė siūlanti didžiulį pasilinksminimų meniu: nuo tradicinių karuselių iki šiuolaikinių amerikietiškų kalnelių. Čia yra ir apžvalgos ratas, ir tradiciniai bavariški saldumynai, gausybė suvenyrų, ir be abejo šventės kaltininkas - specialiai šventei virtas alus, kurį galima įsigyti tik šios šventės metu. Šis alus pradedamas virti jau kovo mėnesį ir pilnai paruošiamas tik rugsėjui. Pagal nerašytą taisyklę, nė viena iš šventėje dalyvaujančių alaus daryklų, specialiai šventei ruošto alaus iki šventės nepardavinėja. Be abejo šventėje galima paragauti ne tik alaus, čia siūloma gausybė įvairiausių vyno rūšių, kokteiliai, stiprūs alkoholiniai gėrimai ir įvairūs nealkoholiniai gėrimai. Iš užkandžių čia labai populiarūs kepti viščiukai, didžiuliai cukriniai riestainiai, dešrelės, bulvių ir kopūstų salotos, kiaulės kojos, skrudinti ant iešmo jaučiai.
    Visame pasaulyje Oktoberfest pagarsėjo ir savo didžiulėmis alaus palapinėmis/paviljonais, didžiausia iš kurių(Hofbrauhaus) vienu metu gali sutalpinti 11 tūkstančių lankytojų. Visos palapinės atrodo panašios, tačiau visos yra savotiškai unikalios ir turi savo tradicijas ir istoriją. Pavyzdžiui palapinė "Augustiner" išsiskiria tuo, jog joje vienintelėje iki šiol alus pilstomas iš tikrų ąžuolinių statinių, kai tuo tarpu visos kitos jau senai pilsto alų iš šiuolaikiškų metalinių statinaičių... Šalia didžiųjų palapinių yra ir mažesnės, talpinančios iki 1000 lankytojų, tokios kaip "Fisher-Vroni", kurioje galima išbandyti bavariškąjį delikatesą: ant grotelių keptą upėtakį. Jaunimas ir studentai dažniausia renkasi Schottenhamel palapinėje, tai pati triukšmingiausia šios šventės palapinė. 


    Savaitgaliais, o dažnai ir paprastomis dienomis, palapinėje praktiškai neįmanoma gauti vietos 5-6 asmenų grupei. Tad tokiai asmenų grupei vietas rekomenduojama užsisakyti iš anksto, arba ateiti ne vėliau 12.00 valandos. Tačiau iš anksto užsisakyti vietas taip pat nėra labai lengva, Oktoberfest išankstiniai rezervacijai skiria ne daugiau 25% vietų... Tai labai demokratiška šventė, praktiškai nėra jokių VIP vietų ir viskas veikia principu: spėjai užsiimti vietas - šaunuolis, nespėjai - teks palaukti.
    Paprastai kas dešimtas Oktoberfest lankytojas užsienietis. Čia atvažiuoja europiečiai, amerikiečiai, japonai... Laikoma jog čia geriausia vieta susipažinti ne tik su Bavarijos, bet ir su visos Vokietijos papročiais ir tradicijomis.

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال