1,75l vandens
6vnt. citrinos
citrinų šerbetas
ledas
Paruošimas:
Gerai išplaukite ir sausai nušluostykite citrinas. Atsargiai ir labai plonai nupjaukite žievelę nuo citrinų. Citrinų žieveles sudėkite į dubenėlį ir užpilkite cukrumi. Truputį palaikykite ir užpilkite verdančiu vandeniu, pamaišykite kad ištirptų cukrus. Padėkite ataušti. Kai atauš, išspauskite iš nuluptų citrinų sultis ir taip pat supilkite į dubenėlį. Pastatykite į šaldytuvą kad atšaltų.
Į aukštas patiekimo taures įdėkite po 4 rutuliukus citrinų šerbeto, kelis griežinėlius citrinų arba laimo. Įberkite susmulkinto ledo ir supilkite paruoštą limonadą. Patiekiant papuoškite mėtos šakele ir citrinos griežinėliu.
Aišku namie paruoštas limonadas bus be burbuliukų, tačiau turės daug šviežesnį ir natūralesnį skonį. Šis namų sąlygomis pagamintas limonadas jūsų šaldytuve kuo puikiausiai gali stovėti net iki dviejų savaičių.