John Dewar & Sons

    John Dewar & Sons kompanijos istorija prasideda 1846 metais. Tai vieni iš seniausių viskio gamintojų ne tik Škotijoje, bet ir visame pasaulyje. Kompanijos įkūrėjas John Dewar buvo fermerio sūnus, kuris jaunystėje dirbo savo dėdės vyno parduotuvėlėje, o vėliau tapo vienos iš žymiausių Škotiško viskio gamintojų kompanijos savininku. Jam pasisekė sukurti gėrimą, pasižymintį subtiliu aromatu ir apjungiantį geriausius Škotiško viskio privalumus. Vėliau tėvo veiklą pratęsė sūnūs - John A. Dewar ir Thomas Dewar.
    Šios kompanijos gaminamas viskis greitai užkariavo vartotojų širdis. Kompanija tapo pirmoji, kuri viskį pradėjo pilstyti į butelius vietoj tradicinių statinių ir statinaičių. Kompanijos kolekcijoje daugybė apdovanojimų ir premijų - nuo oficialaus karalienės dvaro tiekėjų(1893) vardo iki auksinių medalių Monde Sefection Awards parodose.
    Kompanijos gaminamo viskio aukštos kokybės priežastys slypi kruopščiai atrinktose grūdų rūšyse ir vandenyje iš kalnų šaltinio Pitili Bern. Dar vienas iš išskirtinių šio viskio gamybos bruožų, tai lėtas distiliavimas.
    Viskiai Dewar's tradiciškai pasižymi salstelėjusiu, švelniu skoniu, kuris savyje tarsi apjungia vanilės, šokolado, viržių medaus, cinamono ir migdolų skonį. Tradicijų, pagarbaus ir rūpestingo požiūrio į viskio gamybą dėka, šiuo metu viskis Dewar's užima ketvirtąją vietą pasauliniame Škotiško viskio reitinge.



Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال