380gr. miltų
200gr. sviesto
130gr. cukraus
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
įdaras:
Pakelis vanilinio pudingo
500ml. pieno
30gr. cukraus
50gr. sviesto
2 kiaušinio tryniai
750gr. uogų
50gr. cukraus pudros
Paruošimas:
200gr. sviesto
130gr. cukraus
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
įdaras:
Pakelis vanilinio pudingo
500ml. pieno
30gr. cukraus
50gr. sviesto
2 kiaušinio tryniai
750gr. uogų
50gr. cukraus pudros
Paruošimas:
Iš miltų, cukraus, kiaušinio ir druskos išminkom trapią tešlą ir padedam valandai į šaldytuvą. Maždaug po valandos išimam, iškočiojam, sudedam į 10cm. skersmens formeles ir apspaudę kraštelius iškepame. Pudingo miltelius sumaišom su keliais šaukštais pieno. Likusį pieną užviriname su sviestu bei cukrumi. Užvirus sukrečiam pudingą ir nuolat maišydami verdame tol kol masė pasidarys skaidri. Kiaušinių trynius išsukame su druska ir palaipsniui supilam į verdantį pudingą. Maišome kol ruošiamas kremas atvės. Iškeptus krepšelius pripildom paruoštu kremu, ant viršaus išdėliojam uogas(avietes, bet tinka ir kitos uogos) ir apibarstom cukraus pudra.