Alaska: Botaninis Stipruolis
20 ml Geltonojo Chartreuse.
Šlakelis Apelsinų Biterio (Orange Bitters).
Ledas.
Citrinos žievelė.
Atšaldykite Coupe arba Nick & Nora tipo kokteilinę taurę. Į maišymo stiklinę, pripildytą ledo, supilkite džiną, Yellow Chartreuse ir apelsinų biterį. Maišykite gėrimą apie 20–30 sekundžių. Šis kokteilis, kaip ir Martini, visada yra maišomas, o ne plakamas. Perkoškite (strain) gėrimą į atšaldytą taurę. Nuo citrinos nupjaukite žievelės tvistą, išspauskite jo aliejus virš gėrimo paviršiaus ir įdėkite į taurę.
Alaska yra stiprus, gaivus ir aromatingas kokteilis. Džino kadagio natos susipina su sudėtingu Yellow Chartreuse skoniu, kuriame juntamos medaus, anyžiaus, šafrano ir kitų žolelių užuominos. Apelsinų biteris suteikia citrusinę pabaigą ir viską sujungia. Alaska kokteilis yra tikras klasikos perlas, artimas Martini šeimai, bet pasižymintis žymiai intensyvesniu žolelių aromatu. Vietoje vermuto jame naudojamas legendinis prancūzų žolelių likeris Yellow Chartreuse, kuris suteikia gėrimui auksinę spalvą, saldumo ir sudėtingų botaninių natų.
Kokteilis pirmą kartą paminėtas dar 1913 m. Jacques Straub knygoje „Straub's Manual of Mixed Drinks“. Nors receptas atsirado ne Aliaskoje, manoma, kad pavadinimas galėjo būti duotas dėl auksinės Yellow Chartreuse spalvos, kuri priminė Aliaskos aukso karštinę. Alaska dažnai apibūdinamas kaip Martini su Chartreuse vietoj sauso vermuto. Tiesa, jis yra stipresnis ir saldesnis už klasikinį Martini.
alaska
alkoholiniai kokteiliai
Chartreuse
Klasikiniai
kokteilių receptai
Martini
short
stiprus kokteilis