Trijų Sluoksnių Šokolado Putėsių Desertas
Šis receptas yra gana lankstus – viską galima paruošti iš anksto, o sluoksniuota tekstūra ir skoniai garantuoja wow efektą.
1. Traškiam Pagrindui
70 g mėgstamų sausainių30 g tirpinto sviesto.
1 valg. š. rudojo cukraus.
2. Šviesiam Lazdyno Riešutų Putėsiui
100 g maskarponės.50 g lazdyno riešutų kremo.
50 g cukraus pudros.
100 ml riebios grietinėlės (35%), šaltos.
3. Tamsiam Šokoladiniam Putėsiui
100 g tamsaus šokolado (bent 60% kakavos).150 ml riebios grietinėlės (35%), šaltos, atskirtos plakimui.
1 valg. š. cukraus pudros.
Garnyrui
Šviežios/šaldytos uogos (avietės, gervuogės).Mėtos lapeliai (papuošimui).
Kakavos milteliai (pabarstymui aplink).
Sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Įpilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite, kad gautumėte drėgną masę. Paskirstykite trupinius į 6 desertines stiklines ir švelniai paspauskite, kad susiformuotų lygus pagrindas. Dėkite į šaldytuvą, kol paruošite kremus.
Dideliame dubenyje sumaišykite maskarponę, lazdyno riešutų kremą ir cukraus pudrą iki vientisos, lygios masės. Kitame dubenyje išplakite 100 ml šaltos grietinėlės iki standžių putų. Atsargiai, su mentele, įmaišykite plaktą grietinėlę į riešutų masę – kremas turi tapti purus. Padalinkite masę į stiklines virš pagrindo ir dėkite atgal į šaldytuvą 30 minučių, kad sustingtų.
Šokoladą ištirpinkite kartu su 50 ml grietinėlės. Masė turi būti lygi. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Išplakite 100 ml šaltos grietinėlės su cukraus pudra iki vidutinio standumo putų. Į atvėsintą šokolado masę įmaišykite plaktą grietinėlę, kad palengvintumėte šokoladą. Maišykite, kol gausite purų putėsį. Supilkite šokoladinę masę ant sustingusio šviesaus sluoksnio.
Dėkite paruoštus desertus į šaldytuvą bent 3–4 valandoms (arba per naktį), kad putėsiai visiškai sustingtų ir sluoksniai būtų aiškūs. Prieš patiekiant, puoškite šviežiomis/šaldytomis uogomis, mėtos lapeliais ir pabarstykite kakavos milteliais ant lėkštelės (arba aplink stiklinę).
Šis putėsių desertas stiklinėje yra vizualiai įspūdingas skonių ir tekstūrų derinys, idealus ypatingoms progoms. Apačioje sluoksnis traškaus, sūriai saldaus sausainių pagrindo, suteikiantis kontrastą. Viduryje kreminis, šiek tiek persiko atspalvio lazdyno riešutų putėsis. Jis lengvas, su subtiliu riešutų aromatu. Viršuje intensyvus, bet purioje tekstūroje, tamsus šokolado putėsis suteikia deserto gylį ir švelnų kartumą. Skonio paletė apima saldumą, riešutų šilumą ir subtilų šokolado kartumą. Mėgaujantis šiuo desertu, gomurį džiugina traškus sausainių pagrindo susidūrimas su šaltu, glotniu putėsiu. Uogos viršuje prideda rūgštelės ir gaivumo, kurie puikiai perpjauna kreminį riebumą, paverčiant šį desertą neapsunkinančiu ir tobulu finalu.