Kokteilis Mango Margarita



Mango Margarita: Tropinis ir vaisinis Margaritos posūkis




   45 ml tekilos blanco
   20 ml apelsininio likerio
   20 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
   30 ml mango tyrės arba mango sulčių
   10 ml cukraus sirupo (nebūtina, jei mangas saldus)
   Ledo kubeliai
   Druska arba cukrus taurės apvadui (nebūtina)
   Laimo skiltelė arba mango gabalėlis papuošimui


   Taurės (Margarita arba old fashioned) kraštą sudrėkinkite laimo skiltelę ir panardinkite į druską ar cukrų, kad susidarytų apvadas (pagal skonį). Į šekerį su ledu supilkite tekilą, apelsininį likerį, laimo sultis, mango tyrę (arba sultis) ir cukraus sirupą (jei naudojate). Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir skoniai susijungtų. Nukoškite į paruoštą taurę su ledu arba be jo. Papuoškite laimo skiltelę arba mango gabalėliu. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą ir subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 15–20%, todėl jis yra vidutinio stiprumo.

   Mango Margarita siūlo saldų, tropinį mango poskonį, subalansuotą laimo sulčių rūgštumu ir tekilos agavos šiluma. Apelsininis likeris prideda citrusinį saldumą, o druskos ar cukraus apvadas sustiprina skonį. Gėrimas yra gaivus, vaisinis, su glotniu, sultingu charakteriu, primenančiu mango sorbetą su alkoholio smūgiu. Mango Margarita gaivi, vaisinė klasikinio Margaritos versija, sujungianti tekilos blanco agavos skonį, apelsininio likerio saldumą, šviežių laimo sulčių rūgštumą ir mango tyrės ar sulčių saldų, tropinį poskonį. Patiekiama su ledu old fashioned arba Margaritos atšaldytoje taurėje su druskos ar cukraus apvadu. Šis kokteilis yra idealus pasirinkimas vasaros vakarėliams ar egzotiškam atsipalaidavimui. Jo ryški geltonai oranžinė spalva ir glotnus skonis daro jį populiariu tropinių kokteilių mėgėjų tarpe.

   Mango Margarita yra moderni klasikinės Margaritos, kilusios apie 1930–1940 m. Meksikoje ar Teksase, variacija. Ji išpopuliarėjo XX a. pabaigoje, ypač 1990–2000 m., per vaisinių kokteilių bumą, kai barmenai pradėjo eksperimentuoti su tropiniais skoniais, tokiais kaip mangas, siekdami pritraukti platesnę auditoriją. Mangas, dažnas Meksikos virtuvėje, natūraliai tiko prie Margaritos citrusinio profilio, tapdamas hitu paplūdimio baruose ir Tex-Mex restoranuose. Kai kuriose variacijose naudojama šaldyta forma, sumaišyta trintuve, arba pridedama čili druskos apvadas, suteikiantis meksikietišką pikantiškumą. Kokteilis dažnai siejamas su paplūdimio vakarėliais ir atostogų nuotaika. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant tekilą ir likerį nealkoholiniu distiliatu ir mango sirupu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال