Rabo de Galo: Saldus ir žolelių turtingas Brazilijos kokteilis
50 ml cachaça
30 ml saldžiojo vermuto (pvz., Cinzano Rosso)
20 ml likerio Cynar amaro
2 lašai apelsinų bitters (nebūtina)
Ledo kubeliai
50 ml cachaça
30 ml saldžiojo vermuto (pvz., Cinzano Rosso)
20 ml likerio Cynar amaro
2 lašai apelsinų bitters (nebūtina)
Ledo kubeliai
Į tumblerį ar šotą su ledu (arba be, jei šotas) supilkite cachaça, saldųjį vermutą ir Cynar. Jei naudojate, įlašinkite apelsinų bitters. Atsargiai išmaišykite šaukšteliu, kad skoniai susijungtų. Papuoškite apelsino žievele arba laimo twistu. Maišymas užtikrina greitą, šaltą rezultatą. Alkoholio kiekis apie 25–30%, tad stiprus, bet mažos porcijos.
Rabo de Galo išsiskiria cachaça žolelių ir žolinių natų, subalansuotu saldžiojo vermuto vaisiais ir karamele bei Cynar artišoko ir žolelių kartumu. Apelsinų bitters prideda citrusinį akcentą. Skonis yra saldus, bet ne per daug, su žolelių gilumu ir lengvu kartumu, primenantis Brazilijos barų atmosferą – paprastas, bet įsimenantis. Rabo de Galo paprastas, bet sudėtingas Brazilijos kokteilis, sujungiantis cachaça žolelių stiprumą su saldžiojo vermuto vaisiškumu ir Cynar amaro kartumu. Patiekiamas su ledu tumbleryje arba kaip šotas, šis gėrimas yra šiek tiek saldus, bet subalansuotas, idealiai tinkantis barams ar vakarėliams.
Rabo de Galo išpopuliarėjo 1950-ųjų viduryje San Paule, kai itališkas vermuto gamintojas Cinzano atidarė gamyklą Brazilijoje. Siekdami konkuruoti su cachaça dominavimu, jie pradėjo maišyti saldųjį vermutą su vietiniu spiritu. Gėrimas greitai tapo Brazilijos klasika, ypač populiarus „pés-sujos“ (purvinų kojų) baruose. 2017 m. barmenas Derivan Ferreira de Souza pradėjo nacionalinį konkursą, skatinantį variacijas, o 2023 m. jis išplito į Portugaliją ir Vokietiją. Rabo de Galo dažnai patiekiamas specialiuose šotuose su matavimų linijomis, kad proporcijos būtų tikslios, o regionuose variacijos apima daugiau Cynar ir mažiau vermuto. Kai kuriuose baruose jis vadinamas Brazilijos Negroni, dėl panašaus žolelių profilio. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant cachaça nealkoholiniu romu ir vermutą vynuogių sirupu.
alkoholiniai kokteiliai
Cachaca
Cinzano
gaivus kokteilis
paprastas kokteilis
RaboDeGalo
short
Shot
stiprus kokteilis
