Irish Mule: Aštrus ir gaivus viskio kokteilis
50 ml airiško viskio
120–150 ml imbierinio alaus (ginger beer)
15 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
Ledo kubeliai
Laimo skiltelė arba mėtų šakelė papuošimui
50 ml airiško viskio
120–150 ml imbierinio alaus (ginger beer)
15 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
Ledo kubeliai
Laimo skiltelė arba mėtų šakelė papuošimui
Į varinį puodelį arba aukštą taurę (highball glass) įdėkite ledo kubelių. Supilkite airišką viskį ir laimo sultis. Užpilkite imbieriniu alumi iki taurės viršaus. Atsargiai išmaišykite šaukšteliu, kad skoniai susijungtų. Papuoškite laimo skiltelę arba mėtų šakele. Varinis puodelis išlaiko gėrimą šaltą ir prideda vizualinio žavesio, tačiau įprasta taurė taip pat tinka. Alkoholio kiekis apie 8–10%, todėl jis yra lengvas ir gaivus.
Irish Mule siūlo airiško viskio šiltą, šiek tiek saldų ir vanilinį poskonį, subalansuotą imbierinio alaus aštriu, saldžiai pikantišku skoniu ir laimo sulčių citrusiniu rūgštumu. Skonis yra gaivus, burbuliuojantis, su imbiero šiluma ir viskio glotnumu, primenančiu pikantišką, citrusinį limonada su airiška dvasia. Gėrimas yra lengvai geriamas, tinkantis karštoms dienoms ar šventėms. Irish Mule gaivi klasikinio Moscow Mule variacija, pakeičianti degtinę airišku viskiu, kuris prideda turtingą, šiltą poskonį prie imbierinio alaus (ginger beer) aštrumo ir laimo sulčių rūgštumo. Patiekiamas variniame puodelyje arba aukštoje taurėje su ledu, papuoštas laimo skiltelę ar mėtų šakele, šis kokteilis yra lengvas, burbuliuojantis pasirinkimas, tinkantis vakarėliams ar atsipalaidavusiems susibūrimams. Jo airiškas charakteris ir pikantiškas skonis daro jį populiaria alternatyva klasikiniam Mule.
Irish Mule atsirado kaip natūrali Moscow Mule, sukurto 1941 m. JAV, atmaina, kai barmenai pradėjo eksperimentuoti su kitais spiritais. Airiškas viskis, žinomas dėl savo glotnaus, šiek tiek saldaus profilio, buvo logiškas pasirinkimas, ypač Airijos įkvėptuose baruose. Kokteilis išpopuliarėjo XXI a., per craft kokteilių bumą, kaip būdas pabrėžti airiško viskio universalumą. Nors tikslus kūrėjas nežinomas, jis tapo mėgstamas airiškos kultūros šventėse, pavyzdžiui, per Šv. Patriko dieną. Jis yra Mule kokteilių šeimos dalis. Kai kuriose variacijose naudojamas imbierinis limonadas vietoje imbierinio alaus, suteikiantis švelnesnį skonį, arba pridedama šlakelis Angostura bitters sudėtingumui. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant viskį nealkoholiniu distiliatu ir išlaikant imbierinį alų.
alkoholiniai kokteiliai
gaivus kokteilis
IrishMule
Klasikiniai
pikantiškas kokteilis
varinis puodelis
