Mėlynių sūrio pyragas stiklinėje


Mėlynių Sūrio Pyragas Stiklinėje

Tai idealus, greitas desertas, kuriam nereikia orkaitės, o traškus sausainių pagrindas, kreminis sūrio kremas ir rūgštus mėlynių sluoksnis puikiai dera tarpusavyje.

1. Traškiam Pagrindui

   60 g sausainių, susmulkintų.
   30 g tirpinto sviesto.

2. Kreminiam Sūrio Sluoksniui

   100 g kreminio sūrio (Philadelphia ar panašaus).
   2 valg. š. cukraus pudros.
   1 arb. š. vanilės ekstrakto.
   50 ml riebios grietinėlės (35%), šaltos.

3. Mėlynių Džemui

   100 g šviežių arba šaldytų mėlynių.
   1 valg. š. vandens.
   1 arb. š. cukraus.
   1/2 arb. š. kukurūzų krakmolo (ištirpinto 1 šaukštelyje vandens, kad sutirštintų).

Garnyrui

   Šviežios mėlynės.
   Nedidelė sauja sutrupintų sausainių.


   Į nedidelį puodą suberkite mėlynes, cukrų ir vandenį. Virkite ant vidutinės ugnies, kol mėlynės suminkštės ir pradės suskilinėti (apie 5 minutes). Įpilkite kukurūzų krakmolo mišinį, greitai maišykite ir virkite dar minutę, kol masė sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir palikite visiškai atvėsti – tai labai svarbu, kad nesugadintumėte kremo! Sumaišykite susmulkintus sausainių trupinius su tirpintu sviestuĮdėkite pusę šio mišinio į kiekvienos taurės dugną ir švelniai paspauskite.

   Dideliame dubenyje išplakite kreminį sūrį, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą iki vientisos, purios masės. Kitame dubenyje išplakite šaltą grietinėlę iki standžių putų. Atsargiai, su mentele, įmaišykite plaktą grietinėlę į sūrio masę. Kremas turi būti lengvas ir purus.

   Ant sausainių pagrindo dėkite pusę kreminio sūrio masės. Tada užpilkite atvėsusį mėlynių džemąAnt viršaus dėkite likusį sūrio kremą (galite naudoti konditerinį maišelį, kad būtų gražiau). Dėkite į šaldytuvą bent valandai, kad sustingtų.

   Prieš patiekiant, ant viršaus uždėkite kelias šviežias mėlynes ir pabarstykite sausainių trupiniais.

   Šis sūrio pyragas stiklinėje – tai vasaros gaivumo ir komforto derinys. Jis atrodo elegantiškai, bet yra neįtikėtinai paprastas. Skonis yra tobulas balansas: traškus sausainių pagrindas suteikia malonų kontrastą, riebus, švelnus kreminis sūrio sluoksnis tirpsta burnoje, o tamsiai violetinis mėlynių džemas prideda gaivios rūgštelės. Šis desertas puikiai atgaivina ir yra ne toks sunkus kaip tradicinis keptas sūrio pyragas. Patiekimas taurėje padaro jį idealia porcija ir leidžia mėgautis visais sluoksniais vienu metu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال