Žinai, geram vakarui kartais užtenka žinoti tik kelis populiariausius kokteilius, bet dar svarbiau išmanyti, su kokiu maistu jie sukuria wow efektą. Aš tau parinkau penkis tikrai populiariausius ir lengvai pagaminamus kokteilius. Prie kiekvieno paprastas patiekalų sąrašas, su kuriuo jie dera fantastiškai. Jokių ten sudėtingų someljė taisyklių, tik chill vibe’as ir skoniai, kurie vienas kitą pakelia.
1. Margarita
Kodėl jis populiarus: Dėl savo švaraus, rūgštaus ir gaivaus skonio. Tai yra vasaros, atostogų ir aštraus maisto sinonimas. Laimo rūgštis čia atlieka pagrindinį darbą. Geriausiai tinka prie maisto, kuriame yra riebumo ir aštrumo. Meksikietiški patiekalai, tai tobula klasika. Tacos, Nachos su sūriu ir Guacamole, Fajitas. Margaritos rūgštis perskrodžia sūrio ir avokado riebumą, o šaltis nuima aštrumo karštį. Aštrios jūros gėrybės, ceviche (žalia žuvis, marinuota citrusuose), aštrios krevetės. Traškučiai su salsa ar aštriais prieskoniais, marinuoti chalapos pipirai (Jalapeños).
2. Old Fashioned
Kodėl jis populiarus: Tai yra elegancija ir gylis vienoje stiklinėje. Jis stiprus, subalansuotas, su jaučiamomis medienos, vanilės ir karamelės natomis. Geriausiai tinka prie gilesnių, dūmiškų ir mėsos skonių. Jautienos steikas, kepta antis arba lėtai virta šoninė. Viskio saldumas ir dūmiškumas idealiai pabrėžia mėsos skonį, o bitrų kartumas valo gomurį nuo riebalo. Pekano pyragas, karamelinis pudingas, Bourbon natos puikiai dera su rudu cukrumi ir riešutais. Brandintas sūris, (pvz., Gouda, aštrus Čedaras) ir rūkyta mėsa.
3. Moscow Mule
Kodėl jis populiarus: Dėl savo šalto, aštraus ir super-gaivaus vibe’o. Imbiero šiluma ir laimo rūgštis sukuria idealų balanso jausmą. Geriausiai tinka prie riebių, sūrių ir dūmiškų užkandžių. Azijos virtuvė, aštrūs wok patiekalai, švieži pavasario suktinukai (Spring Rolls). Imbieras ir laimas puikiai papildo čili skonius. Gruzdintos bulvytės, svogūnų žiedai, kepta vištiena. Moscow Mule aštrumas perskrodžia riebalą ir atgaivina. Karis arba rūkytos dešrelės su stipresniais prieskoniais. Imbieras atlaiko intensyvų aromatą.
4. Aperol Spritz
Kodėl jis populiarus: Nes jis yra lengvas, putojantis, kartokas ir super gerai atrodo. Tai yra aperityvas, kuris turi paruošti tavo skrandį priimti maistą. Geriausiai tinka prie lengvų, sūrių ir aperityvinių užkandžių. Prosciutto, salami, mocarela ar lengvas feta sūris. Aperol kartumas ir prosecco burbuliukai puikiai atveria apetitą. Alyvuogės, pomidorai, keptos cukinijos ar bruschetta (užtepėlės ant duonos). Lengvas kartumas derinasi su daržovių aromatu. Omaras, lengvai keptos midijos ar kiti vėžiagyviai.
5. Espresso Martini
Kodėl jis populiarus: Nes jis veikia kaip energijos šūvis po sunkios dienos ar kaip desertinis gėrimas. Tai kava, alkoholis ir saldumas viename. Geriausia tinka prie desertų ir tamsių skonių. Tamsaus šokolado brownie, šokoladinio fondiu ar tiramisu. Kavos kartumas ir romo/degtinės gylis idealiai subalansuoja šokolado saldumą. Kreminiai desertai - vanilės pudingas, panna cotta ar ledai. Migdoliniai pyragėliai, desertai su lazdyno riešutais ar migdolais.