Candy Cane: Gaivus ir pipirmėčių saldainiškas kokteilis
30 ml pipirmėčių šnapso (pvz., Rumple Minze)
30 ml vanilinės degtinės (pvz., Absolut Vanilia)
30 ml baltosios kakavos likerio (pvz., Godiva White Chocolate)
15 ml grietinėlės
Ledo kubeliai
Susmulkintas pipirmėčių saldainis taurės kraštui ir papuošimui
30 ml pipirmėčių šnapso (pvz., Rumple Minze)
30 ml vanilinės degtinės (pvz., Absolut Vanilia)
30 ml baltosios kakavos likerio (pvz., Godiva White Chocolate)
15 ml grietinėlės
Ledo kubeliai
Susmulkintas pipirmėčių saldainis taurės kraštui ir papuošimui
Taurės (martini glass) kraštą apibarstykite susmulkintu pipirmėčių saldainiu, sudrėkinę jį grietinėle ar vandeniu. Į šekerį su ledu supilkite pipirmėčių šnapsą, vanilės degtinę, baltosios kakavos likerį ir grietinėlę. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad susidarytų puta. Nukoškite į paruoštą taurę. Papuoškite mini pipirmėčių saldainiu arba plakta grietinėle su saldainio gabalėliais. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl stiprus, bet saldus.
Candy Cane siūlo pipirmėčių šnapso gaivų, šaltą anyžių poskonį, subalansuotą vanilinės degtinės švelniu saldumu, baltosios kakavos likerio kreminiu baltojo šokolado skoniu ir grietinėlės sodrumu. Skonis yra saldus, pipirmėčių saldainiškas, su vanilės ir šokolado natomis, primenančiu Kalėdų saldainį. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis žiemos šventėms, Kalėdoms ar vakarėliams. Candy Cane gaivus, saldainiškas kokteilis, sujungiantis pipirmėčių šaltumą, vanilės švelnumą ir baltosios kakavos turtingumą. Patiekiamas martini taurėje su saldainio apvadu, šis gėrimas yra šventinis pasirinkimas, tinkantis žiemos stebuklams.
Candy Cane kokteilis atsirado 2000-aisiais JAV, per žiemos ir desertinių kokteilių bumą, įkvėptas tradicinio pipirmėčių saldainio, kuris siejamas su Kalėdomis nuo XIX a. Vokietijos. Barmenai derino Rumple Minze (įvestą 1980-aisiais) su vanilės degtine ir baltosios kakavos likeriu, siekdami sukurti skystą saldainį. Nors tiksli kilmė nežinoma, jis tapo populiarus Kalėdų vakarėliuose, slidinėjimo kurortuose ir baruose, kur žiemos tematika buvo madinga. XXI a. kokteilis išplito per socialinius tinklus dėl estetikos – raudonai balto saldainio apvado ir plaktos grietinėlės. Kai kuriose variacijose pridedama grenadino raudonam sluoksniui, arba keičiamas šnapsas pipirmėčių likeriu švelnesniam skoniui. Kitos versijos naudoja karštą variantą su karšta kakava. Candy Cane puikiai dera su šokoladiniais saldumynais, imbieriniais sausainiais ar sūriais. Nealkoholinė versija Virgin Candy Cane populiari su pipirmėčių sirupu, vanilės ekstraktu ir kakavos pienu.
alkoholiniai kokteiliai
CandyCane
desertinis kokteilis
Egzotiniai
Kalėdinis kokteilis
saldus kokteilis
šventinis kokteilis
