Chocolate Martini: Dekadentiškas ir desertinis šokoladinis martini
45 ml vanilės degtinės (pvz., Absolut Vanilia)
30 ml tamsiosios kakavos likerio (pvz., Godiva Chocolate Liqueur)
15 ml airiško grietinėlės likerio (pvz., Baileys)
10 ml grietinėlės (nebūtina, bet prideda kreminės tekstūros)
Ledo kubeliai
Šokolado drožlės, kakavos milteliai arba šokolado sirupo apvadas papuošimui
45 ml vanilės degtinės (pvz., Absolut Vanilia)
30 ml tamsiosios kakavos likerio (pvz., Godiva Chocolate Liqueur)
15 ml airiško grietinėlės likerio (pvz., Baileys)
10 ml grietinėlės (nebūtina, bet prideda kreminės tekstūros)
Ledo kubeliai
Šokolado drožlės, kakavos milteliai arba šokolado sirupo apvadas papuošimui
Paruoškite taurę: aptepkite martini taurės kraštą šokolado sirupu ir apibarstykite kakavos milteliais arba šokolado drožlėmis. Į šekerį su ledu supilkite vanilės degtinę, kakavos likerį, Baileys ir grietinėlę (jei naudojate). Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir susidarytų puta. Nukoškite į paruoštą taurę. Papuoškite šokolado drožlėmis arba plakta grietinėle su kakava. Plakimas užtikrina glotnią, desertinę tekstūrą. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl jis stiprus, bet stiprumas maskuojamas saldumo.
Chocolate Martini siūlo vanilinės degtinės švelnų, saldų poskonį, subalansuotą tamsiosios kakavos likerio turtingu, kartaus šokolado skoniu, Baileys vanilės ir grietinėlės natomis bei grynos grietinėlės sodrumu. Skonis yra dekadentiškas, kreminis, su tamsaus šokolado pyrago akcentais, primenančiu skystą desertą. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis po vakarienės, šventėms ar romantiškiems vakarams. Chocolate Martini desertinis kokteilis, sujungiantis vanilinės degtinės švelnumą, kakavos likerio turtingumą ir grietinėlės sodrumą. Patiekiamas martini taurėje su šokolado apvadu, šis gėrimas yra prabangus pasirinkimas, tinkantis saldumynų mėgėjams.
Chocolate Martini atsirado 1990–2000 JAV, per desertinių kokteilių bumą, kai Godiva Chocolate Liqueur ir kiti premium likeriai tapo populiarūs skystiems desertams. Pavadinimas kilęs iš klasikinio Martini formato, bet su šokoladiniais ingredientais, įkvėptais Espresso Martini (1980-aisiais). Nors tiksli kilmė nežinoma, jis greičiausiai buvo sukurtas prabangiuose baruose ar restoranuose, kur barmenai derino likerius su degtine, siekdami sukurti gėrimą po vakarienės. XXI a. kokteilis tapo hitu per socialinius tinklus dėl estetikos – tamsios spalvos ir šokolado papuošimų. Kai kuriose variacijose naudojamas tamsusis romas vietoje degtinės, suteikiant karamelinį poskonį, arba pridedama mėtų likerio (pvz., crème de menthe) After Eight efektui. Kitos versijos naudoja naminius šokolado sirupus, lydytą šokoladą ar net espresso kavą. Chocolate Martini dažnai patiekiamas Valentino dienos, Kalėdų ar gimtadienių proga, puikiai dera su šokoladiniais desertais, braškėmis ar sūriais. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant degtinę ir likerius nealkoholiniais vanilės ir šokolado sirupais, išlaikant grietinėlę.
alkoholiniai kokteiliai
ChocolateMartini
desertinis kokteilis
Egzotiniai
Kalėdinis kokteilis
Longdrink
romantiškas kokteilis
saldus kokteilis
