Kokteilis Cranberry Spritz


Cranberry Spritz: gaivi ir šventinė alternatyva tradiciniam Spritz'ui


   45 ml Degtinės arba Džino (Džinas suteiks daugiau žolinių natų).
   120 ml Spanguolių sulčių ( be cukraus, kad būtų pakankamai rūgštu).
   30 ml Apelsinų likerio (Triple Sec, Cointreau arba Grand Marnier).
   30 ml Šviežiai spaustų laimo sulčių.
   Prosecco arba gazuotas vanduo, jei norite lengvesnio kokteilio.
   Apelsino griežinėliai, spanguolėsraudonieji serbentai, mėtos šakelė.


   Paimkite didelę, plačią vyno taurę. Pripildykite taurę ledukais beveik iki viršaus. Į taurę supilkite degtinę (arba džiną), spanguolių sultis, apelsinų likerį ir laimo sultis. Lėtai supilkite iki taurės viršaus prosecco (jei norite stipresnio ir šventiškesnio Spritz'o) arba gazuotą vandenį (jei norite gaivaus Highball'o). Švelniai pamaišykite, kad neišgąsdinti burbuliukų. Papuoškite plonais apelsinų griežinėliais (geriausiai jie atrodo prie taurės sienelių), ant viršaus užberkite spanguolių ar serbentų ir įkiškite mėtos šakelę. Patiekite su šiaudeliu.

   Šis kokteilis pasižymi ryškiu ir intensyviu skoniu. Dominuoja spanguolių rūgštumas, kuris puikiai subalansuojamas apelsinų likerio saldumu ir citrusų gaivumu. Mėta ir apelsino žievelės suteikia gėrimui šventišką, aromatingą nuotaikąDėl didelio rūgštingumo, Cranberry Spritz puikus partneris prie riebių, kreminių ar sūrių užkandžių.

   Spanguolių spalva ir uogos idealiai tinka Kalėdoms ir Naujųjų Metų šventėms. Dėl to šis kokteilis dažnai asocijuojasi su žiemos sezonu ir Kalėdinėmis šventėmis, o patiekimas didelėje vyno taurėje, o ne Highball stiklinėje, suteikia gėrimui elegancijos ir vizualiai primena prabangų, itališką Spritz stilių.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال