Espresso Cognac: energingas kavos ir konjako kokteilis
45 ml konjako
30 ml šviežiai paruoštos espresso kavos (atšaldytos)
15 ml kavos likerio
10 ml paprastojo cukraus sirupo (nebūtina, pagal saldumą)
Ledo kubeliai
3 kavos pupelės papuošimui
45 ml konjako
30 ml šviežiai paruoštos espresso kavos (atšaldytos)
15 ml kavos likerio
10 ml paprastojo cukraus sirupo (nebūtina, pagal saldumą)
Ledo kubeliai
3 kavos pupelės papuošimui
Į šeikerį su ledu supilkite konjaką, espresso kavą, kavos likerį ir sirupą (jei naudojate). Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir susidarytų lengva puta. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass) arba lowball taurę su ledu. Papuoškite trimis kavos pupelėmis. Plakimas sukuria glotnią tekstūrą ir subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl vidutinio stiprumo, bet energingas.
Espresso Cognac siūlo konjako turtingą, vaisinį poskonį su vynuogių, ąžuolo ir vanilės natomis, subalansuotą espresso kavos kartumu, kavos likerio saldžiu kavos skoniu ir sirupo švelnumu. Skonis yra turtingas, karčiai saldus, su kavos energija ir konjako šiluma, primenančiu Espresso Martini, bet su prabangesniu pagrindu. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis po vakarienės, vėlyviems vakarams. Espresso Cognac turtingas skoniu kavos kokteilis, sujungiantis konjako gilumą su espresso kartumu. Patiekiamas martini taurėje, papuoštas kavos pupelėmis, šis gėrimas yra prabangus pasirinkimas, tinkantis kavos ir spiritų mėgėjams.
Espresso Cognac yra šiuolaikinis kokteilis, įkvėptas Espresso Martini, bet su konjaku vietoje degtinės, suteikiančiu prabangesnį, brandintą charakterį. Jis atsirado XXI a. per craft kokteilių bumą, ypač prancūziškuose ir amerikietiškuose baruose, kur Hennessy ir espresso derinys tapo madingas. Konjakas, kilęs iš Cognac regiono Prancūzijoje, puikiai dera su kava. Tradiciškai prancūzai gėrė kavą su konjaku po valgio. XXI a. kokteilis išplito per socialinius tinklus dėl estetikos, tamsios spalvos ir kavos pupelių. Kai kuriose variacijose pridedama grietinėlės arba cukraus sirupas keičiamas medumi. Espresso Cognac puikiai dera su šokoladiniais desertais, sūriais ar riešutais. Nealkoholinė versija galima su nealkoholiniu konjako distiliatu ir šalta kava.
alkoholiniai kokteiliai
EspressoCognac
kavos kokteilis
Longdrink
prabangus kokteilis
šiuolaikinis kokteilis
