Peppermint Mocha: Šiltas ir žiemiškas pipirmėčių šokoladinis kokteilis
45 ml kavos likerio (pvz., Kahlúa)
30 ml tamsiosios kakavos likerio (pvz., Godiva Chocolate)
15 ml pipirmėčių šnapso (pvz., Rumple Minze)
120 ml karštos espresso kavos arba stiprios juodos kavos
30 ml karšto pieno arba grietinėlės
Plakta grietinėlė, šokolado drožlės ir pipirmėčių lazdelė papuošimui
45 ml kavos likerio (pvz., Kahlúa)
30 ml tamsiosios kakavos likerio (pvz., Godiva Chocolate)
15 ml pipirmėčių šnapso (pvz., Rumple Minze)
120 ml karštos espresso kavos arba stiprios juodos kavos
30 ml karšto pieno arba grietinėlės
Plakta grietinėlė, šokolado drožlės ir pipirmėčių lazdelė papuošimui
Į karščiui atsparų puodelį arba airiškos kavos taurę supilkite kavos likerį, kakavos likerį ir pipirmėčių šnapsą. Užpilkite karšta espresso kava ir pienu, išmaišykite, kad skoniai susijungtų. Viršų papuoškite plakta grietinėle, pabarstykite šokolado drožlėmis ir įkiškite pipirmėčių lazdelę. Paruošimas paprastas, pabrėžiantis šilumą ir žiemos atmosferą. Alkoholio kiekis apie 10–12%, todėl lengvas, bet šildantis.
Peppermint Mocha siūlo kavos likerio turtingą, karčios kavos poskonį, subalansuotą tamsiosios kakavos likerio sodriu šokolado skoniu, pipirmėčių šnapso gaiviu, šaltu anyžiumi ir pieno kreminiu švelnumu. Skonis yra šiltas, desertinis, su pipirmėčių ir šokolado deriniais, primenančiu Starbucks Peppermint Mocha, bet su alkoholio smūgiu. Gėrimas glotnus, idealiai tinkantis žiemos vakarams, Kalėdoms ar po vakarienės. Peppermint Mocha šiltas, žiemiškas kokteilis, sujungiantis kavos energiją, šokolado turtingumą ir pipirmėčių gaivumą. Patiekiamas puodelyje su plakta grietinėle, šis gėrimas yra šventinis pasirinkimas, tinkantis jaukiems susibūrimams prie židinio.
Peppermint Mocha kokteilis įkvėptas Starbucks sezoniško gėrimo Peppermint Mocha (pristatyto 2002 m.), bet alkoholinė versija atsirado 2000-aisiais–2010-aisiais JAV, per desertinių ir žiemos kokteilių bumą. Barmenai derino Kahlúa, Godiva likerį ir pipirmėčių šnapsą, siekdami sukurti suaugusią Starbucks versiją. Nors tiksli kilmė nežinoma, jis tapo populiarus slidinėjimo kurortuose, Kalėdų vakarėliuose ir baruose, kur žiemos tematika buvo madinga. XXI a. kokteilis išplito per socialinius tinklus dėl estetikos – plaktos grietinėlės, šokolado drožlių ir raudonai baltos pipirmėčių lazdelės. Kai kuriose variacijose pridedama vanilės degtinės švelnumui, arba keičiamas pienas kokosų pienu, suteikiant tropinį posūkį. Kitos versijos naudoja šaltą espresso Iced Peppermint Mocha vasarai, arba pridedama zefyrų skonio efektui. Peppermint Mocha puikiai dera su imbieriniais sausainiais, šokoladiniais saldumynais ar sūriais. Nealkoholinė versija Virgin Peppermint Mocha populiari su kavos, šokolado sirupo ir pipirmėčių ekstraktais.
alkoholiniai kokteiliai
desertinis kokteilis
Egzotiniai
Kalėdinis kokteilis
PeppermintMocha
šiltas kokteilis
šventinis kokteilis
