Klasikinis Americano kokteilis


Americano: Klasikinis itališkas aperityvas su istorija
   30 ml Campari
   30 ml saldaus vermuto (pvz., Martini Rosso)
   60 ml sodos vandens
   Ledo kubeliai
   Apelsino griežinėlis papuošimui


   Įpilkite Campari ir saldųjį vermutą į aukštą taurę (highball glass), pripildytą ledo kubelių. Užpilkite sodos vandeniu ir atsargiai išmaišykite šaukšteliu, kad ingredientai susijungtų. Papuoškite apelsino griežinėliu, lengvai jį suspaudę, kad išsiskirtų aliejai. Šis metodas išlaiko gėrimo gaivumą ir lengvą burbuliukų tekstūrą. Alkoholio kiekis apie 8–10%, todėl jis lengvesnis nei dauguma klasikinių kokteilių.

   Americano pasižymi subalansuotu karstelėjusiu Campari poskoniu, saldžiu vermuto vaisių ir žolelių aromatu bei gaiviu sodos vandens lengvumu. Apelsino griežinėlis prideda citrusinio šviežumo, kuris sušvelnina kartumą. Gėrimas yra lengvas, bet sudėtingas, su ilgai išliekančiu poskoniu, skatinančiu apetitą. Americano tai elegantiškas, lengvai kartokas kokteilis, idealiai tinkantis kaip aperityvas prieš vakarienę. Šis gėrimas, sujungiantis Campari, saldųjį vermutą ir sodos vandenį, yra gaivus, subalansuotas ir lengvai geriamas. Patiekiamas su ledu ir apelsino griežinėliu, jis įkūnija itališką „dolce vita“ dvasią. Americano yra Negroni kokteilio pirmtakas, populiarus dėl savo paprastumo ir universalumo.
   Americano kilmė siekia XIX a. Italiją, tiksliau Milano kavinę Caffè Campari, kur apie 1860 m. Gaspare Campari sukūrė šį gėrimą. Iš pradžių vadintas Milano-Torino dėl ingredientų kilmės (Campari iš Milano, vermutas iš Turino), jis vėliau buvo pervadintas Americano dėl populiarumo tarp amerikiečių turistų per prohibicijos erą XX a. pradžioje. Americano taip pat buvo mėgstamas tarp XX a. pradžios Italijos aukštuomenės ir amerikiečių ekspatriatų, kurie vertino jo lengvumą karštomis vasaros dienomis. Sakoma, kad kokteilis įkvėpė Negroni, kai grafas Camillo Negroni paprašė pakeisti sodos vandenį džinu. Taip pat yra istorijų, kad Americano buvo populiarus tarp kontrabandininkų per prohibiciją, nes atrodė kaip nealkoholinis gėrimas. Nealkoholinė versija įmanoma, naudojant kartų nealkoholinį aperityvą ir sultis vietoje vermuto.

Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال