Slider Top

[6][slaidas][slider-top][Slider Top]

Kokteilis B-52

| 2 Comments
    20ml. kavos likeris Kahlua
    20ml. Bailey's Irish Cream
    20ml. apelsininis likeris Grand Marnier











          Paruošimas:
    Tai sluoksniuotas kokteilis ir ruošti jį reikia atitinkamai. Į likerinę taurelę supilam likerį Kahlua. Ant Kahlua likerio, šaukštelio pagalba, atsargiai supilam Bailey's. Pačioje pabaigoje, virš Bailey's, taip pat šaukštelio pagalba labai atsargiai supilam Grand Marnier. Padegam viršutinį sluoksnį ir patiekiam. Prieš gerdami nepamirškite užgesinti, kitaip nudegimai garantuoti.

  Šiek tiek apie ingradientus: kavos likerį Kahlua be problemų galime pakeisti į Tia Maria ar Captain Black, Bailey's Irish Cream neliečiamas, o apelsininį likerį Grand Marnier galima užtikrintai iškeisti į Cointreau.

    Egzistuoja kelios šio kokteilio atsiradimo versijos. Pagal vieną iš versijų jis buvo sukurtas Malibu bare "Alice" ir taip pavadintas garsiojo amerikiečių bombonešio "Boeing B-52 Stratofortress" garbei. Pagal kitą versiją jis buvo sukurtas Kalgaryje, bare "Keg Steakhouse". Tačiau lyginant šias dvi versijas ir istorinius faktus, pirmenybę visi paprastai atiduoda Malibu, kadangi šiuo atveju bombonešio ir kokteilio atsiradimo laikai sutampa.