Bingo: Vaisiškas, Gaivus ir Putojantis
30 ml Degtinės30 ml Apelsinų Likerio
30 ml Abrikosų Likerio
15 ml Šviežiai spaustų citrinų sulčių.
Sodos Vanduo (Soda Water), užpildymui.
Ledas.
Atšaldykite Collins arba Highball stiklinę. Į kokteilių plaktuvą (shaker) supilkite degtinę, apelsinų likerį, abrikosų likerį ir citrinų sultis. Plaktuvą pripildykite ledu ir energingai plakite apie 15 sekundžių. Užpildykite pasirinktą stiklinę naujais ledo kubeliais. Perkoškite (strain) gėrimą į stiklinę. Užpildykite likusį tūrį sodos vandeniu. Papuoškite citrinos griežinėliu arba apelsino žievelės spirale ir kokteiline vyšnia.
Bingo yra saldžiarūgštis, ryškiai apelsino ir abrikoso skonio kokteilis. Citrinų sultys suteikia jam rūgštumo ir gaivumo, o soda vanduo paverčia jį lengvu, vasarišku gėrimu. Tai elegantiškas ir lengvai geriamas kokteilis, balansuojantis neutralią degtinę su turtingais, vaisiniais likeriais ir gaiviomis citrinų sultimis, papildytas soda vandens burbuliukais.
Bingo nėra toks senas, apibrėžtas klasikas kaip Old Fashioned ar Daiquiri. Jo receptas pirmą kartą pasirodė ir išpopuliarėjo barų kataloguose maždaug 2000-aisiais metais, o tikslus kūrėjas nėra vienareikšmiškai nurodomas. Šis receptas yra būdingas periodui, kai barmenai eksperimentavo su sodriaisiais, natūralaus skonio likeriais, norėdami sukurti gilesnio skonio Highball tipo kokteilius, kurie skiriasi nuo paprastos degtinės su sultimis. Dalis neoficialių receptų naudoja grenadiną (saldų sirupą iš granatų) vietoje abrikosų likerio, o tai suteikia kokteiliui intensyvią rausvai raudoną spalvą ir saldesnį skonį. Tačiau autentiškas, sodrus skonis pasiekiamas su abrikosų ir apelsinų likerių mišiniu. Pavadinimas Bingo tikriausiai siejamas su netikėtu džiaugsmu ar sėkme (kaip lošimo metu) – paprastas, bet ryškus, garantuojantis gerą nuotaiką.