25 ml šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių.
15 ml cukraus sirupo.
Ledas.
Į kokteilių plaktuvą, pripildytą ledo, supilkite visus ingredientus: baltąjį romą, šviežiai spaustas žaliųjų citrinų sultis ir cukraus sirupą. Uždėkite plaktuvo dangtelį ir energingai plakite apie 15 sekundžių. Plakite tol, kol plaktuvo išorė pasidarys labai šalta ir aprasos. Perpilkite gėrimą per sietelį į atšaldytą Martini arba kokteilių stiklinę. Papuoškite žaliąja citrina ar jos griežinėliu. Mėgaukitės iškart!
Originalus Daiquiri yra puikiai subalansuotas. Romo saldumas, cukraus sirupo švelnumas ir žaliųjų citrinų rūgštumas sukuria harmoningą ir gaivų derinį. Jis nėra pernelyg saldus, todėl puikiai tinka ir kaip aperityvas, ir kaip gėrimas po vakarienės. Daiquiri, tai atgaiva, gimusi iš paprastumo. Daiquiri yra daugiau nei tik kokteilis, tai yra paprastumo, gaivos ir elegancijos simbolis. Nors šiandien egzistuoja tūkstančiai šio gėrimo variacijų, originalus receptas yra stulbinamai paprastas, o jo istorija kupina nuotykių ir legendų. Jei norite pajusti Kubos dvasią ir pasimėgauti tobulu, subalansuotu skoniu, Daiquiri yra būtent tai, ko jums reikia.
Kokteilis Daiquiri gimė mažame Kubos kasyklų miestelyje, pavadintame Daiquiri. Pasak legendos, amerikiečių kalnakasybos inžinierius Jenningsas Coxas sugalvojo šį kokteilį 1898 m., kai jo darbuotojams pritrūko džino. Vietoj jo, jis panaudojo romą, kurio buvo apsčiai, ir sumaišė jį su cukrumi bei laimo sultimis. Daiquiri tapo ypač populiarus XX a. pradžioje, o didelę įtaką jo populiarumui padarė rašytojas Ernestas Hemingway'us. Jis itin mėgo gerti Daiquiri Havanoje, bare „El Floridita“, kur buvo sukurtas ir specialus Hemingway Daiquiri variantas, papildytas greipfrutų ir Maraschino likeriu. Nors ir yra legenda, kad Daiquiri buvo mėgstamas JAV prezidento Johno F. Kennedy'io gėrimas, tiesa yra tai, kad jis labiau mėgo Mojito. Vis dėlto, tai netrukdė Daiquiri išlaikyti savo populiarumo.