Kokteilis Lucky Chip




Kokteilis Lucky Chip

   40 ml degtinės
   20 ml Blue Curacao likerio
   20 ml bananų likerio
   80 ml apelsinų sulčių
   Ledas


   Į kokteilių plaktuvą (shakerį) suberiame ledo, supilame degtinę, Blue Curacao, bananų likerį ir apelsinų sultis. Viską gerai suplakame, kad skoniai susijungtų, o gėrimas įgautų švelniai putojančią tekstūrą. Supilame į aukštą stiklinę su šviežiu ledu.

   Lucky Chip yra vienas iš tų kokteilių, kurie jungia egzotišką vaisiškumą su ryškia spalva. Bananų likeris suteikia saldumo ir kremiškumo pojūtį, apelsinų sultys gaivumo, o Blue Curacao ne tik papildo skonį citrusiniu kartumėliu, bet ir nuspalvina kokteilį įspūdinga mėlynai žalsva spalva. Degtinė čia atlieka neutralaus pagrindo vaidmenį, stiprumo priduoda, bet skonio neperkrauna. Paprastai kokteilis būna sodriai mėlynas arba žalsvai turkio atspalvio, priklausomai nuo sulčių kiekio ir santykio su Blue Curacao.

   Nors Lucky Chip nėra toks pasaulinio garso kokteilis kaip Margarita ar Mojito, jis dažnai minimas egzotinių kokteilių sąrašuose dėl savo ryškios išvaizdos ir linksmos, atostoginės nuotaikos. Dėl bananų likerio jis turi savotišką tropikų aurą, o Blue Curacao – jūrinį, net šiek tiek lagūnos efektą. Dėl to Lucky Chip neretai laikomas vakarėlių ar vasaros barų kokteiliu. Kai kurie barmenai juokauja, kad pavadinimas Lucky Chip tarsi užuomina į kazino – vieną vakarą gėrimą paragauji bare, kitą jau bandai laimę prie ruletės stalo.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال