100 ml apelsinų sulčių (šviežiai spaustos – tobula)
Ledas
Į stiklinę su ledu supilk degtinę, užpilk apelsinų sultimis ir lengvai pamaišyk. Jokios magijos – paprasta, greita, tiesiai į tašką.
Atsuktuvas yra vienas paprasčiausių, bet kartu ir labiausiai pasaulyje paplitusių kokteilių. Gimė XX a. viduryje, kai amerikiečių naftininkai Persijos įlankos regione, neturėdami maišytuvo, apelsinų sultis su degtine tiesiog sumaišydavo... atsuktuvu. Taip ir prilipo vardas – Screwdriver. Šis kokteilis tapo tikru darbo klasės gėrimu: nereikia jokių įmantrių ingredientų, o skonis – gaivus, lengvas ir apgaulingai nekaltas. Įdomu tai, kad Atsuktuvas yra puikus pavyzdys, kaip degtinė dingsta kokteilyje. Apelsinų rūgštis ir saldumas nuima stiprumą, todėl kartais žmogus net nebesuvokia, kiek iš tikro išgėrė. Būtent todėl 70–80-aisiais šis kokteilis buvo studentų vakarėlių favoritas.