Batida de Coco: Brazilijos tropinis kokteilių šedevras
60 ml cachaça
100 ml kokosų pieno
30 ml saldinto kondensuoto pieno
20 ml šviežiai spaustų ananasų sulčių (nebūtina, bet prideda gaivumo)
Ledo kubeliai
Batida, kilusi iš Brazilijos, siejama su XX a. pradžios populiaria cachaça kultūra. Žodis batida portugalų kalboje reiškia plakti arba sumaišyti, atspindintis gėrimo paruošimo būdą. Nors tiksli kilmė neaiški, jis tapo populiarus Rio de Žaneiro paplūdimiuose ir karnavaluose, kur vietiniai maišydavo cachaça su šviežiais tropiniais vaisiais. Batida atspindi Brazilijos šventinę dvasią ir dažnai lyginama su Caipirinha, bet yra švelnesnė dėl kondensuoto pieno. Batida yra neatsiejama Brazilijos karnavalų dalis, kur gatvės prekeiviai siūlo įvairias versijas su mangais, pasiflorais ar net kavos likeriu. Viena legenda teigia, kad Batida buvo sukurta kaip būdas suminkštinti stiprią cachaça, prieinama vietiniams gyventojams. Kai kuriose Brazilijos dalyse Batida laikoma liaudies kokteiliu, gaminamu namuose su šviežiais vaisiais. Nealkoholinė versija lengvai paruošiama, pakeičiant cachaça kokosų vandeniu ar nealkoholiniu distiliatu.
60 ml cachaça
100 ml kokosų pieno
30 ml saldinto kondensuoto pieno
20 ml šviežiai spaustų ananasų sulčių (nebūtina, bet prideda gaivumo)
Ledo kubeliai
Į šekerį su ledu supilkite cachaça, kokosų pieną, kondensuotą pieną ir ananasų sultis (jei naudojate). Gerai suplakite apie 15 sekundžių, kad susidarytų kreminė tekstūra. Nupilkite į aukštą taurę (highball glass), pripildytą ledo kubelių. Papuoškite kokoso drožlėmis arba ananaso griežinėliu. Plakimas užtikrina sklandų ingredientų susijungimą ir gaivų rezultatą. Alkoholio kiekis apie 10–12%, todėl gėrimas yra lengvas ir tinkamas ilgam gurkšnojimui.
Batida de Coco siūlo saldų, kreminį kokosų ir kondensuoto pieno derinį, subalansuotą cachaça žemiškais, šiek tiek aštriais poskoniais. Ananasų sultys prideda lengvo rūgštumo ir gaivumo, o tekstūra yra glotni ir maloniai tiršta. Skonis primena tropinį desertą, tačiau išlieka lengvas dėl ledo ir vaisių natų. Batida de Coco tai gaivus, kreminis Brazilijos kokteilis, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka cachaça (Brazilijos cukranendrių spiritas), derinamas su vaisių sultimis ar tyrėmis ir saldintu kondensuotu pienu. Patiekiamas su ledu, dažnai aukštoje taurėje, šis gėrimas yra saldžiai tropinis, puikiai tinkantis karštiems vakarams ar šventėms. Batida yra lankstus kokteilis, leidžiantis eksperimentuoti su įvairiais vaisiais, tokiais kaip kokosas, mangas ar pasifloras.
Batida, kilusi iš Brazilijos, siejama su XX a. pradžios populiaria cachaça kultūra. Žodis batida portugalų kalboje reiškia plakti arba sumaišyti, atspindintis gėrimo paruošimo būdą. Nors tiksli kilmė neaiški, jis tapo populiarus Rio de Žaneiro paplūdimiuose ir karnavaluose, kur vietiniai maišydavo cachaça su šviežiais tropiniais vaisiais. Batida atspindi Brazilijos šventinę dvasią ir dažnai lyginama su Caipirinha, bet yra švelnesnė dėl kondensuoto pieno. Batida yra neatsiejama Brazilijos karnavalų dalis, kur gatvės prekeiviai siūlo įvairias versijas su mangais, pasiflorais ar net kavos likeriu. Viena legenda teigia, kad Batida buvo sukurta kaip būdas suminkštinti stiprią cachaça, prieinama vietiniams gyventojams. Kai kuriose Brazilijos dalyse Batida laikoma liaudies kokteiliu, gaminamu namuose su šviežiais vaisiais. Nealkoholinė versija lengvai paruošiama, pakeičiant cachaça kokosų vandeniu ar nealkoholiniu distiliatu.
alkoholiniai kokteiliai
Batida
Batida de Coco
Cachaca
Egzotiniai
kokteilių receptai
kreminis kokteilis
tropinis kokteilis
vaisinis kokteilis