Kokteilis Bronx



Bronx: Klasikinis Niujorko kokteilis su džino žavesiu
   45 ml džino.
   15 ml saldaus vermuto.
   15 ml sauso vermuto.
   30 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
   Ledo kubeliai


   Į šekerį su ledu supilkite džiną, saldųjį ir sausąjį vermutą bei apelsinų sultis. Gerai suplakite apie 10 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir skoniai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite apelsino žievele arba kokteiline vyšnia, jei norite papildomo akcento. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą ir citrusinį gaivumą. Alkoholio kiekis apie 20%, todėl jis yra vidutinio stiprumo kokteilis.

   Bronx kokteilis siūlo subalansuotą džino kadagio ir žolelių natų, saldaus vermuto vaisiškumo, sauso vermuto sausumo ir apelsinų sulčių gaivumo derinį. Skonis yra lengvas, citrusinis, su subtiliu saldumu, kuris neerzina gomurio. Gėrimas primena lengvesnę Martini versiją su vaisiniu poskoniu, idealiai tinkančią aperityvui. Bronx tai elegantiškas, citrusinis kokteilis, sujungiantis džino botaninį charakterį, saldaus ir sauso vermuto balansą bei šviežių apelsinų sulčių gaivumą. Patiekiamas atšaldytoje kokteilio taurėje, šis gėrimas yra lengvas, subalansuotas ir puikiai tinka kaip aperityvas ar vakarėlių gėrimas. Bronx yra laikomas vienu iš Niujorko įkvėptų kokteilių, atspindinčių XX a. pradžios didmiesčio dvasią.

   Bronx kokteilis gimė apie 1900 m. Niujorke, tikėtina Waldorf-Astoria viešbutyje, kur barmenas Johnny Solon jį sukūrė. Pavadinimas siejamas su Bronxo zoologijos sodu, kuris tuo metu buvo populiari miesto lankytina vieta. Kai kurie šaltiniai teigia, kad kokteilis buvo atsakas į populiarųjį Manhattan, pridedant apelsinų sulčių gaivumo. Per prohibiciją (1920–1933 m.) jis išliko mėgstamas dėl lengvo skonio, maskuojančio prastesnės kokybės džiną. Sakoma, kad Bronx buvo toks populiarus XX a. pradžioje, kad per vieną vakarą Waldorf-Astoria bare buvo išgeriama šimtai porcijų. Kai kurie barmenai jį vadino puikia kompromisine alternatyva tarp Martini ir Manhattan. Per prohibiciją jis buvo lengvai slepiamas kaip nealkoholinis gėrimas dėl apelsinų sulčių spalvos. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant džiną nealkoholiniu distiliatu ir vermutą vynuogių sultimis.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال