Kokteilis Manhattan

| No comment
    50ml Rye viskis(rugių)
    20ml raudonas vermutas
    dash(šlakelis) Angostura Bitter
    maraschino vyšnia
    ledas












          Paruošimas:
  Barmeno stiklinę užpildom ledu, supilam visus komponentus ir švelniai pamaišom. Nukošiam per sietelį ir supilam į atšaldytas taures. Patiekiant papuošti kokteiline vyšnia. Aromato suteikimui galime įdėti ir citrinos žievelės gabalėlį.

    Be jokių abejonių tai grynai amerikietiškas išradimas. Tad ir autentiškas šio kokteilio variantas ruošiamas išimtinai iš amerikietiško rye viskio. Nors yra asmenų, kurie kategoriškai reikalauja ruošti kokteilį iš šio viskio, tačiau daugelis mano jog kokteilio ruošimui kuo puikiausiai tinka ir amerikietiškasis burbonas. Be abejo burbonas turėtų būti pačios aukščiausios klasės. Jokiu būdu nenaudokite prasto ir pigaus burbono, tokiu atveju geriau tada naudoti kanadietišką viskį. Atsiminkite: šio kokteilio ruošime nenaudojamas nei airiškas, nei škotiškas viskis. Jei ruošite kokteilį iš škotiško viskio ir saldaus vermuto, gausite ne Manhattan kokteilį, o Rob Roy. Analogiškas kokteilis su airišku viskiu vadinasi Paddy.
    Vermutas turi būti maksimaliai šviežias, tad namų barui nereikėtų pirkti didžiausio vermuto butelio, pilnai užteks ir 0,5 litro buteliuko. Manhattan kokteiliui labiausia tiks saldus raudonas žinomų gamintojų vermutas – Martini arba Cinzano.
    Angostura bitter kokteiliui tiesiog būtinas, tačiau jei dėl kokių nors priežasčių neturite jo po ranka, o išgerti kokteilį Manhattan užėjo nevaldomas noras, kaip pakaitalą galite panaudoti karčiąją trauktinę Campari. Aišku tai nebus tikrasis Manhattan, bet vis šis tas...
    Kokteilis būtinai turi būti ruošiamas Stir būdu, jokiu būdu ne Shake. Tai reiškia – jokios purtyklės(šeikerio), maišoma šaukšteliu. Purtant kokteilį šeikeryje, pastarasis praranda dalį savo subtilaus skonio ir aromato bei gaunasi drumstos spalvos. Kokteilis turi būti patiekiamas V tipo kokteilinėje taurėje be ledo. Patiekdami gėrimą kitokio tipo taurėse, mes iš esmės sugriausim pačią kokteilio Manhattan idėją, paversdami elegantišką aperityvą keistoku longdrinku.
    Šio kokteilio puošimui naudokite tik kokybiškas maraschino vyšnias, jokiu būdu nenaudokite kinietiškų, prifarširuotų dirbtinių dažiklių ir aromatizatorių vyšnių. Prieš puošdami vyšnelę nuplaukite ir popierine servetėle nusausinkite.