20ml raudonas vermutas
dash(šlakelis) Angostura Bitter
maraschino vyšnia
ledas
Paruošimas:
Barmeno stiklinę užpildom ledu, supilam visus komponentus ir švelniai pamaišom. Nukošiam per sietelį ir supilam į atšaldytas taures. Patiekiant papuošti kokteiline vyšnia. Aromato suteikimui galime įdėti ir citrinos žievelės gabalėlį.
Be jokių abejonių tai grynai
amerikietiškas išradimas. Tad ir autentiškas šio kokteilio variantas ruošiamas
išimtinai iš amerikietiško rye viskio. Nors yra asmenų, kurie kategoriškai
reikalauja ruošti kokteilį iš šio viskio, tačiau daugelis mano jog kokteilio
ruošimui kuo puikiausiai tinka ir amerikietiškasis burbonas. Be abejo burbonas
turėtų būti pačios aukščiausios klasės. Jokiu būdu nenaudokite prasto ir pigaus
burbono, tokiu atveju geriau tada naudoti kanadietišką viskį. Atsiminkite: šio
kokteilio ruošime nenaudojamas nei airiškas, nei škotiškas viskis. Jei ruošite
kokteilį iš škotiško viskio ir saldaus vermuto, gausite ne Manhattan kokteilį,
o Rob Roy. Analogiškas kokteilis su airišku viskiu vadinasi Paddy.
Vermutas turi būti maksimaliai
šviežias, tad namų barui nereikėtų pirkti didžiausio vermuto butelio, pilnai
užteks ir 0,5 litro buteliuko. Manhattan kokteiliui labiausia tiks saldus
raudonas žinomų gamintojų vermutas – Martini arba Cinzano.
Angostura bitter kokteiliui
tiesiog būtinas, tačiau jei dėl kokių nors priežasčių neturite jo po ranka, o
išgerti kokteilį Manhattan užėjo nevaldomas noras, kaip pakaitalą galite
panaudoti karčiąją trauktinę Campari. Aišku tai nebus tikrasis Manhattan, bet
vis šis tas...
Kokteilis būtinai turi būti
ruošiamas Stir būdu, jokiu būdu ne Shake. Tai reiškia – jokios
purtyklės(šeikerio), maišoma šaukšteliu. Purtant kokteilį šeikeryje, pastarasis
praranda dalį savo subtilaus skonio ir aromato bei gaunasi drumstos spalvos.
Kokteilis turi būti patiekiamas V tipo kokteilinėje taurėje be ledo. Patiekdami
gėrimą kitokio tipo taurėse, mes iš esmės sugriausim pačią kokteilio Manhattan
idėją, paversdami elegantišką aperityvą keistoku longdrinku.
Šio kokteilio puošimui
naudokite tik kokybiškas maraschino vyšnias, jokiu būdu nenaudokite kinietiškų,
prifarširuotų dirbtinių dažiklių ir aromatizatorių vyšnių. Prieš puošdami
vyšnelę nuplaukite ir popierine servetėle nusausinkite.