Champagne cocktail



Champagne Cocktail: Elegantiškas klasikinis gėrimas
   90–120 ml šampano arba sauso putojančio vyno
   1 cukraus kubelis
   2–3 lašai Angostura bitters
   15 ml konjako (nebūtina)
   Citrinos žievelė arba kokteilinė vyšnia papuošimui


   Į atšaldytą šampano taurę (flute) įdėkite cukraus kubelį. Ant cukraus kubelio užlašinkite Angostura bitters, kad jis prisigertų. Jei naudojate, supilkite konjaką. Lėtai užpilkite šampanu ar putojančiu vynu, kad išlaikytumėte burbuliukus. Papuoškite citrinos žievele arba kokteiline vyšnia. Paprastas paruošimas pabrėžia šampano gaivumą ir subtilų saldumą. Alkoholio kiekis apie 10–12% (arba šiek tiek daugiau su konjaku), todėl jis yra lengvas ir šventinis.

   Champagne Cocktail siūlo šampano sausą, burbuliuojantį poskonį, subalansuotą cukraus kubelio saldumu ir Angostura bitters prieskonių (gvazdikėlių, cinamono) natomis. Konjakas, jei naudojamas, prideda šiltą, ąžuolinį turtingumą. Skonis yra gaivus, lengvai saldus, su subtiliu kartumu, primenančiu prabangų šampano punšą. Gėrimas yra elegantiškas, idealiai tinkantis šventėms. Champagne Cocktail rafinuotas, paprastas kokteilis, sujungiantis šampano burbuliukus su cukraus kubelio saldumu, pagardintu Angostura bitters, ir kartais šlakeliu konjako. Patiekiamas atšaldytoje šampano taurėje, papuoštas citrinos žievele ar kokteiline vyšnia, šis gėrimas yra šventinis pasirinkimas, tinkantis vakarėliams, Naujųjų metų šventėms ar kaip elegantiškas aperityvas. Jo subtilus skonis ir burbuliukai suteikia prabangos pojūtį.

   Champagne Cocktail kilmė siejama su XIX a. viduriu, pirmą kartą dokumentuota 1862 m. Jerry Thomas knygoje How to Mix Drinks. Jis buvo populiarus per XIX a. pabaigos ir XX a. pradžios kokteilių aukso amžių, ypač JAV ir Europoje. Gėrimas tapo šventinio rafinuotumo simboliu, dažnai patiekiamas prabangiuose baruose ir per šventes, tokiose kaip vestuvės ar Naujųjų metų vakarėliai. Champagne Cocktail buvo mėgstamas XIX a. aukštuomenės ir dažnai patiekiamas prabangiuose viešbučiuose, tokiuose kaip Waldorf-Astoria. Kai kuriose variacijose naudojamas apelsinų bitters vietoje Angostura arba pridedama šlakelis apelsinų likerio saldumo sustiprinimui. Kokteilis išlieka populiarus per Naujųjų metų šventes ar vestuves dėl savo šventinio charakterio. Nealkoholinė versija galima, naudojant nealkoholinį putojantį vyną ir nealkoholinį distiliatą vietoje konjako.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال