El Diablo: Aštrus ir gaivus tekilos kokteilis
45 ml tekilos blanco
15 ml crème de cassis
15 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
90–120 ml imbierinio alaus (ginger beer)
Ledo kubeliai
Laimo skiltelė arba juodieji serbentai papuošimui
45 ml tekilos blanco
15 ml crème de cassis
15 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
90–120 ml imbierinio alaus (ginger beer)
Ledo kubeliai
Laimo skiltelė arba juodieji serbentai papuošimui
Į aukštą taurę (highball glass) įdėkite ledo kubelių. Supilkite tekilą, crème de cassis ir laimo sultis. Užpilkite imbieriniu alumi iki taurės viršaus. Atsargiai išmaišykite šaukšteliu, kad skoniai susijungtų. Papuoškite laimo skiltelę arba keliomis juodųjų serbentų uogomis. Paprastas paruošimas išlaiko gėrimo gaivumą ir burbuliukus. Alkoholio kiekis apie 8–10%, todėl jis yra lengvas ir gaivus.
El Diablo siūlo tekilos agavos šilumą, subalansuotą laimo sulčių rūgštumu, crème de cassis saldžiu uogų poskoniu ir imbierinio alaus aštriu, pikantišku burbuliukų efektu. Skonis yra gaivus, vaisinis, su lengvu saldumu ir imbiero šiluma, primenančiu tropinį punšą su meksikietišku posūkiu. Gėrimas yra lengvai geriamas, idealiai tinkantis karštoms dienoms. El Diablo gaivus, vaisinis kokteilis, sujungiantis tekilos blanco agavos poskonį, laimo sulčių rūgštumą, crème de cassis (juodųjų serbentų likerio) saldumą ir imbierinio alaus (ginger beer) aštrų burbuliukų efektą. Patiekiamas aukštoje taurėje su ledu, papuoštas laimo skiltele ar uogomis, šis gėrimas yra lengvas, pikantiškas pasirinkimas, tinkantis vasaros vakarėliams ar tropinei nuotaikai. Jo pavadinimas („velnias“ ispaniškai) atspindi ugningą imbierinio alaus ir tekilos derinį.
El Diablo kilmė siejama su 1940-aisiais JAV, pirmą kartą dokumentuota Trader Vic’s 1946 m. knygoje Trader Vic’s Book of Food and Drink. Iš pradžių vadintas Mexican El Diablo, jis tapo populiarus per Tiki barų erą, kai tekila ir tropiniai skoniai buvo madingi. Kokteilis atspindi posūkį į vaisinius, egzotiškus gėrimus, o jo populiarumas atgijo per XXI a. craft kokteilių bangą. El Diablo yra Tiki kultūros dalis, dažnai siejamas su Trader Vic’s barais, kurie populiarino tropinius kokteilius. Kai kuriose variacijose imbierinis alus keičiamas imbieriniu limonadu švelnesniam skoniui, arba pridedama šlakelis Angostura bitters sudėtingumui. Kokteilis atgimsta moderniuose baruose kaip gaivus tekilos gėrimas, dažnai patiekiamas per vasaros šventes. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant tekilą ir crème de cassis nealkoholiniais distiliatais ir uogų sirupu.
alkoholiniai kokteiliai
ElDiablo
gaivus kokteilis
imbierinis alus
kokteiliai su tekila
Longdrink
tekilos kokteilis
tropinis kokteilis
