Kokteilis Japanese Slipper



Japanese Slipper: Gaivus ir egzotiškas melionų kokteilis.   30 ml Midori melionų likerio
   30 ml apelsinų likeris Cointreau
   30 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
   Ledo kubeliai
   Kokteilinė vyšnia arba meliono gabalėlis papuošimui

   Į šekerį su ledu supilkite Midori, Cointreau ir citrinų sultis. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir skoniai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite kokteiline vyšnia arba meliono gabalėliu. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą ir subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 15–20%, todėl jis yra vidutinio stiprumo, bet lengvai geriamas.

   Japanese Slipper siūlo Midori saldų, melionų poskonį, subalansuotą Cointreau apelsininiu saldumu ir citrinų sulčių rūgštumu. Skonis yra gaivus, vaisinis, su tropiniu melionų charakteriu ir citrusiniu gaivumu, primenančiu saldų, egzotišką desertą. Gėrimas yra glotnus, idealiai tinkantis šiltoms dienoms ar vakarėliams. Japanese Slipper ryškus, vaisinis kokteilis, sujungiantis melionų likerio (Midori) saldumą, Cointreau apelsininį poskonį ir šviežių citrinų sulčių rūgštumą. Patiekiamas atšaldytoje kokteilio taurėje, papuoštas kokteiline vyšnia arba meliono gabalėliu, šis gėrimas yra lengvas, tropinis pasirinkimas, tinkantis vakarėliams ar vasaros susibūrimams. Jo smaragdo žalia spalva ir egzotiškas skonis daro jį vizualiai patrauklų ir lengvai geriamą.

   Japanese Slipper buvo sukurtas 1984 m. Melburne, Australijoje, Jean Paul’s kokteilių bare, barmeno Jean Paul. Midori, japoniškas melionų likeris, buvo pagrindinis ingredientas, suteikęs kokteiliui pavadinimą ir ryškią spalvą. Gėrimas greitai tapo populiarus 1980–1990 m. dėl savo neįprasto skonio ir estetikos, ypač Australijoje ir tarptautiniuose baruose, ieškančiuose egzotiškų posūkių. Japanese Slipper tapo 1980-ųjų kokteilių scenos dalimi, kai ryškūs, spalvingi gėrimai buvo madingi. Midori, pristatytas 1978 m., suteikė kokteiliui unikalią žalią spalvą, traukiančią dėmesį. Kai kuriose variacijose naudojama degtinė vietoje Cointreau, kad sumažėtų saldumas, arba pridedama šlakelis sodos vandens burbuliukams. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant Midori ir Cointreau nealkoholiniais melionų ir apelsinų sirupais.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال