Kokteilis French 75



French 75: Elegantiškas ir burbuliuojantis šampano kokteilis
   30 ml džino
   15 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
   10 ml cukraus sirupo
   60 ml šampano arba sauso putojančio vyno
   Ledo kubeliai
   Citrinos žievelė papuošimui


   Į šekerį su ledu supilkite džiną, citrinų sultis ir cukraus sirupą. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir skoniai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą šampano taurę (flute). Lėtai užpilkite šampanu ar putojančiu vynu, kad išlaikytumėte burbuliukus. Papuoškite citrinos žievele, lengvai suspaudę, kad išsiskirtų aliejai. Plakimas ir šampanas užtikrina gaivų, burbuliuojantį efektą. Alkoholio kiekis apie 10–12%, todėl jis yra lengvas, bet su smūgiu.

   French 75 siūlo džino kadagių ir botaninį poskonį, subalansuotą citrinų sulčių rūgštumu ir cukraus sirupo saldumu, su šampano sausumu ir burbuliukais. Skonis yra gaivus, citrusinis, su lengvu saldumu ir šventiniu burbuliukų pojūčiu, primenančiu elegantišką limonada su alkoholio šiluma. Gėrimas yra lengvai geriamas, idealiai tinkantis šventėms. French 75 rafinuotas, gaivus kokteilis, sujungiantis džino botaninį charakterį, šviežių citrinų sulčių rūgštumą, cukraus sirupo saldumą ir šampano burbuliukus. Patiekiamas atšaldytoje šampano taurėje, papuoštas citrinos žievele, šis gėrimas yra lengvas, šventinis pasirinkimas, tinkantis vakarėliams, šventėms ar kaip elegantiškas aperityvas. Jo pavadinimas kilęs iš Pirmojo pasaulinio karo Prancūzijos 75 mm patrankos, atspindinčios gėrimo smūgio efektą.

   French 75 buvo sukurtas apie 1915 m. Paryžiuje, Harry’s New York Bar, barmeno Harry MacElhone. Iš pradžių vadintas „75“, jis buvo įkvėptas stiprių Pirmojo pasaulinio karo kokteilių, derinantis džiną su šampanu. Dokumentuotas 1927 m. Here’s How knygoje, jis tapo populiarus 1920–1930 m. JAV ir Europoje, ypač per džiazo amžių. Kokteilis išlieka klasika, dažnai siejamas su šventine elegancija. French 75 dažnai siejamas su Pirmojo pasaulinio karo kareivių morale, simbolizuojančia stiprumą ir eleganciją. Kai kuriose variacijose naudojamas konjakas vietoje džino, atspindintis prancūzišką tradiciją, arba pridedama šlakelis grenadino spalvai. Kokteilis tapo populiarus per šventes, ypač Naujųjų metų vakarėlius. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant džiną ir šampaną nealkoholiniais distiliatais ir putojančiu vynu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال