Kokteilis French Connection




French Connection: Paprastas ir turtingas konjako kokteilis
   45 ml konjako
   30 ml Amaretto likerio (pvz., Disaronno)
   Ledo kubeliai


   Į old fashioned taurę įdėkite ledo kubelių. Supilkite konjaką ir Amaretto likerį. Atsargiai išmaišykite šaukšteliu apie 10–15 sekundžių, kad skoniai susijungtų. Papuošimas nebūtinas, tačiau galima pridėti citrinos žievelę subtiliam akcentui. Paprastas paruošimas pabrėžia ingredientų kokybę. Alkoholio kiekis apie 25–30%, todėl jis yra stiprus, bet glotnus.

   French Connection siūlo konjako turtingą, vynuogių ir ąžuolo poskonį, subalansuotą Amaretto saldžiu, migdolų ir marcipano skoniu. Skonis yra šiltas, desertiškas, su švelniu alkoholio pojūčiu, primenančiu saldų konjakinį desertą. Gėrimas yra glotnus, idealiai tinkantis lėtam gurkšnojimui. French Connection klasikinis, minimalistinis kokteilis, sujungiantis konjako šiltą, ąžuolinį turtingumą su Amaretto likerio saldžiu, migdolų poskoniu. Patiekiamas su ledu old fashioned taurėje, šis gėrimas yra glotnus, desertinis pasirinkimas, tinkantis ramiam gurkšnojimui po vakarienės ar kaip rafinuotas vakarėlių akcentas. Jo pavadinimas galimai įkvėptas 1971 m. filmo „The French Connection“, atspindinčio prancūzišką konjako kilmę.

   French Connection atsirado XX a. antroje pusėje, tikėtina 1970-aisiais JAV, per konjako ir Amaretto populiarumo bangą. Nors tikslus kūrėjas nežinomas, kokteilis siejamas su amerikietiška kokteilių kultūra, ieškančia paprastų, bet stiprių gėrimų. Jo populiarumas išaugo kaip alternatyva sudėtingesniems kokteiliams, pabrėžiant dviejų ingredientų harmoniją. Kokteilis išlieka mėgstamas tarp tų, kurie vertina konjako eleganciją. French Connection dažnai lyginamas su Godfather kokteiliu (viskis ir Amaretto), bet konjakas suteikia prancūzišką eleganciją. Kai kuriose variacijose naudojamas brendis vietoje konjako arba pridedama šlakelis apelsinų bitters sudėtingumui. Kokteilis buvo populiarus 1970–1980 m. prabangiuose baruose, ypač kaip posūkis po vakarienės. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant konjaką ir Amaretto nealkoholiniais distiliatais ir migdolų sirupu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال