Kokteilis GodMother


Godmother: Elegantiškas ir paprastas degtinės kokteilis
   45 ml degtinės
   20 ml amaretto likerio (pvz., Disaronno)
   Ledo kubeliai
   Apelsino žievelė arba kokteilinė vyšnia papuošimui (nebūtina)


   Į old fashioned taurę įdėkite ledo kubelių. Supilkite degtinę ir amaretto likerį. Atsargiai išmaišykite šaukšteliu, kad skoniai susijungtų. Papuoškite apelsino žievele arba kokteiline vyšnia, jei pageidaujama. Alternatyviai, suplakite ingredientus su ledu ir nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę be ledo. Alkoholio kiekis apie 25–28%, todėl jis yra stipresnis, bet sklandus.

   Godmother siūlo saldų, riešutinį amaretto poskonį su migdolų ir vanilės natomis, subalansuotą degtinės švarumu, kuris sušvelnina likerio saldumą. Skonis yra glotnus, desertiškas, primenantis marcipaną ar migdolų sausainį, su šiltu alkoholio poskoniu. Gėrimas yra turtingas, bet ne per saldus, tinkantis lėtam gurkšnojimui. Godmother rafinuotas, dviejų ingredientų kokteilis, sujungiantis degtinės švarumą su amaretto likerio saldžiu, migdolų poskoniu. Patiekiamas su ledu old fashioned taurėje arba kaip švarus gėrimas kokteilio taurėje, šis gėrimas yra sklandus, desertiškas pasirinkimas, tinkantis ramiems vakarams ar kaip posūkis po vakarienės. Jo paprastumas ir turtingas skonis daro jį klasikiniu pasirinkimu likerių mėgėjams.

   Godmother kilmė nėra tiksliai dokumentuota, tačiau jis siejamas su 1970–1980 m. kokteilių era, kai saldūs, likeriniai gėrimai tapo populiarūs JAV ir Europoje. Manoma, kad jis yra Godfather kokteilio (viskio ir amaretto) atmaina, pakeitus viskį degtine, kad būtų lengvesnis, švaresnis skonis. Pavadinimas Godmother greičiausiai atspindi moterišką posūkį Godfather temai, įkvėptą mafijos tematikos, populiarintos 1970-aisiais per filmus kaip KrikštatėvisGodmother tapo populiarus kaip lengvesnė Godfather alternatyva, ypač tarp tų, kurie vengė viskio rūkyto skonio. Kai kuriose variacijose pridedama šlakelis citrinos sulčių ar apelsinų bitterio, kad būtų daugiau rūgštumo. Kokteilis dažnai siejamas su 1980 m. kokteilių kultūra, kai paprasti, bet stiprūs gėrimai buvo madingi. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant degtinę nealkoholiniu distiliatu ir amaretto – migdolų sirupu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال