Kokteilis Strawberry 'Tini


Strawberry 'Tini: Vaisinis ir elegantiškas martini kokteilis
   45 ml degtinės
   20 ml braškių likerio (pvz., DeKuyper arba Bols)
   30 ml šviežių braškių tyrės arba braškių sulčių
   10 ml citrinos sulčių (nebūtina, bet prideda rūgštumo)
   10 ml cukraus sirupo (nebūtina, jei braškės saldžios)
   Ledo kubeliai
   Šviežia braškė arba citrinos žievelė papuošimui


   Į šekerį su ledu supilkite degtinę, braškių likerį, braškių tyrę (arba sultis), citrinos sultis ir cukraus sirupą (jei naudojate). Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir skoniai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite šviežia braške arba citrinos žievele. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą ir ryškią spalvą. Alkoholio kiekis apie 15–18%, todėl jis yra vidutinio stiprumo.

   Strawberry 'Tini siūlo saldų, natūralų braškių poskonį, subalansuotą degtinės švarumu ir lengvu citrinos rūgštumu (jei naudojama). Braškių likeris prideda intensyvaus vaisiškumo, o tyrė – šviežumo. Skonis yra gaivus, vaisinis, su subtiliu saldumu, primenančiu braškinį desertą, bet ne per sunkus, tinkantis lėtam gurkšnojimui. Strawberry 'Tini (arba Strawberry Martini) gaivus, vaisinis klasikinio martini variantas, sujungiantis degtinės švarumą, braškių likerio saldumą ir šviežių braškių ar sulčių natūralų skonį. Patiekiamas atšaldytoje kokteilio taurėje, šis gėrimas yra vizualiai patrauklus, rausvos spalvos, idealiai tinkantis romantiškiems vakarams, vasaros vakarėliams ar kaip desertinis kokteilis. Jo saldžiai rūgštus skonis daro jį populiariu tarp tų, kurie mėgsta lengvesnius, vaisinius gėrimus.

   Strawberry 'Tini išpopuliarėjo 1990-aisiais per spalvingų martini kokteilių bumą, kai barmenai eksperimentavo su vaisių skoniais, siekdami atnaujinti klasikinį martini. Nors tikslus kūrėjas nežinomas, jis tapo mėgstamas JAV ir Europoje, ypač baruose, kur buvo vertinamas dėl savo estetikos ir prieinamo skonio. Braškių skonis atspindi 1990–2000 m. tendenciją kurti saldžius, vaisinius kokteilius, tokius kaip Cosmopolitan ar AppletiniStrawberry 'Tini tapo populiarus per 1990 m. martini maniją, kai barai siūlydavo spalvingus martini variantus, pritraukdami jaunesnę auditoriją. Kai kuriose versijose naudojamas šampanas ar prosecco burbuliukams, o kitos prideda vanilės degtinės ar grietinėlės kreminiam poskoniui. Kokteilis dažnai siejamas su romantiškais renginiais, tokiais kaip Valentino diena. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant degtinę ir likerį nealkoholiniu distiliatu ir braškių sirupu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال