Kokteilis Grasshopper


Grasshopper: Kreminis ir mėtų skonio desertinis kokteilis
   30 ml žaliojo crème de menthe
   30 ml baltojo crème de cacao
   30 ml riebios grietinėlės
   Ledo kubeliai
   Šokolado drožlės arba mėtų lapelis papuošimui (nebūtina)


   Į šekerį su ledu supilkite crème de menthe, crème de cacao ir riebią grietinėlę. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir susidarytų kreminė tekstūra. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite šokolado drožlėmis arba mėtų lapeliu, jei pageidaujama. Plakimas užtikrina glotnią, vienodą konsistenciją. Alkoholio kiekis apie 15–18%, todėl jis yra lengvas desertinis gėrimas.

   Grasshopper siūlo gaivų mėtų poskonį iš crème de menthe, subalansuotą baltojo crème de cacao šokoladiniu saldumu ir grietinėlės kreminiu švelnumu. Skonis yra turtingas, desertiškas, primenantis mėtų-šokolado ledus ar After Eight saldainius. Gėrimas yra glotnus, ne per saldus, idealiai tinkantis kaip desertas po vakarienės. Grasshopper klasikinis, kreminis kokteilis, sujungiantis žaliojo crème de menthe gaivų mėtų skonį, baltojo crème de cacao šokoladinį saldumą ir riebios grietinėlės glotnumą. Patiekiamas atšaldytoje kokteilio taurėje, šis gėrimas yra ryškiai žalios spalvos, idealiai tinkantis kaip desertinis kokteilis ar vakarėlių akcentas. Jo saldūs, mėtų-šokolado poskoniai daro jį nostalgišku, retro stiliaus pasirinkimu.

   Grasshopper kilmė siejama su 1918 m. Naujajame Orleane, Tujague’s restorane, kur jis buvo sukurtas kaip desertinis gėrimas. Tačiau kokteilis išpopuliarėjo 1950–1960 m. JAV, per pokario kokteilių bumą, kai saldūs, kreminiai gėrimai buvo labai madingi. Pavadinimas Grasshopper (žiogras) atspindi gėrimo žalią spalvą, kurią suteikia crème de menthe. Jis tapo retro klasika, dažnai siejama su 1950-ųjų vakarėlių kultūra. Grasshopper buvo ypač populiarus 1950–1960 m. JAV, dažnai patiekiamas vakarienėse ir retro stiliaus vakarėliuose. Kai kuriose variacijose naudojama degtinė ar vanilės degtinė, siekiant sustiprinti skonį, arba pridedama šlakelis kavos likerio sudėtingumui. Kokteilis taip pat įkvėpė desertus, tokius kaip Grasshopper pyragas. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant likerius mėtų ir šokolado sirupais.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال