Kokteilis Kir Royale


Kir Royale: Prabangus prancūziškas šampano kokteilis
   90 ml šampano arba sauso putojančio vyno
   15 ml crème de cassis
   Citrinos žievelė arba uoga papuošimui (nebūtina)


   Į atšaldytą šampano taurę (flute) įpilkite crème de cassis. Lėtai užpilkite šampanu arba putojančiu vynu, kad išlaikytumėte burbuliukus. Atsargiai išmaišykite šaukšteliu, kad likeris tolygiai pasiskirstytų, suteikdamas rausvą atspalvį. Papuoškite citrinos žievele arba juodųjų serbentų uoga, jei pageidaujama. Šis metodas išlaiko gėrimo lengvumą ir burbuliuojančią tekstūrą. Alkoholio kiekis apie 10–12%, todėl jis yra lengvas ir šventinis.

   Kir Royale siūlo sausą, gaivų šampano poskonį su ryškiomis burbuliukų natomis, subalansuotą crème de cassis saldumu ir juodųjų serbentų uogų vaisiškumu. Skonis yra lengvas, elegantiškas, su subtiliu saldumo ir rūgštumo deriniu, kuris neerzina gomurio. Gėrimas yra šventinis, gaivus, idealiai tinkantis kaip aperityvas ar šampano alternatyva. Kir Royale elegantiškas, burbuliuojantis kokteilis, klasikinio Kir variantas, sujungiantis šampano ar putojančio vyno gaivumą su crème de cassis (juodųjų serbentų likerio) saldumu. Patiekiamas atšaldytoje šampano taurėje, šis gėrimas yra prabangus aperityvas, idealiai tinkantis šventėms, romantiškiems vakarams ar rafinuotiems susibūrimams. Jo ryški rausva spalva ir subtilus vaisinis skonis daro jį nesenstančiu prancūzišku favoritu.
   Kir Royale kilmė siejama su XX a. Burgundija, Prancūzija, kaip prabangesnė Félix Kir populiarinto Kir versija. Kanonikas Kir, Dižono meras po Antrojo pasaulinio karo, skatino crème de cassis ir Burgundijos vynų derinį, o Kir Royale, naudojantis šampaną, tapo šventine alternatyva. Populiarus nuo 1950-ųjų, jis tapo prancūziškos elegancijos simboliu, dažnai patiekiamas kavinėse ir aukštuomenės renginiuose. Kir Royale buvo mėgstamas prancūziškos aukštuomenės ir dažnai patiekiamas Paryžiaus kavinėse bei šventėse, tokiose kaip vestuvės ar Naujųjų metų vakarėliai. Kai kuriose variacijose naudojami kiti vaisių likeriai, pavyzdžiui, crème de framboise (aviečių) ar crème de pêche (persikų), keičiantys spalvą ir skonį. Jo populiarumas išplito už Prancūzijos ribų, tapdamas globaliu šventinių kokteilių simboliu. Nealkoholinė versija galima, naudojant nealkoholinį putojantį vyną ir juodųjų serbentų sirupą.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال