Perfect Manhattan: Subalansuotas klasikinio Manhattan variantas
60 ml rugių viskio arba burbono 15 ml saldžiojo vermuto
15 ml sausojo vermuto
2–3 lašai Angostura bitters
Ledo kubeliai
Kokteilinė vyšnia arba citrinos žievelė papuošimui
Į maišymo stiklinę su ledu supilkite viskį, saldųjį vermutą, sausąjį vermutą ir Angostura bitters. Maišykite šaukštu apie 20–30 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir skoniai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite kokteiline vyšnia arba citrinos žievele, lengvai suspaudę, kad išsiskirtų aliejai. Maišymas (o ne plakimas) užtikrina skaidrų, glotnų skonį. Alkoholio kiekis apie 30–35%, todėl jis yra stiprus, bet subalansuotas.
Perfect Manhattan siūlo rugių viskio (aštraus, pipirinio) arba burbono (saldoko, vanilinio) poskonį, subalansuotą saldžiojo vermuto vynuogių saldumu ir sausojo vermuto žolelių sausumu. Angostura bitters prideda prieskonių (gvazdikėlių, cinamono) natų. Skonis yra sudėtingas, su harmoningu saldumo, sausumo ir kartumo deriniu, idealiai tinkantis lėtam gurkšnojimui. Perfect Manhattan elegantiškas klasikinio Manhattan kokteilio posūkis, naudojantis vienodas dalis saldžiojo ir sausojo vermuto, kad pasiektų tobulą saldumo ir sausumo balansą. Sujungiant rugių viskio ar burbono turtingumą su vermutų žolelių niuansais ir Angostura bitters prieskoniais, šis kokteilis patiekiamas atšaldytoje kokteilio taurėje, papuoštas kokteiline vyšnia arba citrinos žievele. Tai rafinuotas pasirinkimas, tinkantis tiems, kurie ieško sudėtingesnio, subalansuoto skonio.
Perfect Manhattan išsivystė kaip klasikinio Manhattan, sukurto 1870-aisiais Niujorke, variacija. XIX a. pabaigoje barmenai pradėjo eksperimentuoti su vermuto proporcijomis, siekdami patenkinti įvairius skonius. Perfect pavadinimas nurodo vienodą saldžiojo ir sausojo vermuto santykį, sukuriantį harmoningą profilį. Populiarus XX a. viduryje, jis tapo mėgstamas kokteilių entuziastų, vertinančių subtilų saldumo ir sausumo derinį, ypač Niujorko ir didmiesčių baruose. Perfect Manhattan tapo mėgstamas tarp kokteilių entuziastų, ieškančių vidurio tarp saldžiojo Manhattan saldumo ir Dry Manhattan sausumo. Kai kuriose variacijose naudojami apelsinų bitters ar šlakelis maraschino likerio, sustiprinant citrusinį ar saldų poskonį. Kokteilis dažnai siejamas su Niujorko barų kultūra ir išlieka craft kokteilių scenos dalimi. Nealkoholinė versija galima, naudojant nealkoholinį viskį ir vermutus.
alkoholiniai kokteiliai
kokteilių receptai
Longdrink
PerfectManhattan
stiprus kokteilis
vermuto kokteiliai
viskio kokteilis
