Kokteilis Frozen Margarita


Frozen Margarita: Gaivus ir šaltas tropinis kokteilis
   45 ml tekilos blanco
   20 ml apelsininio likerio
   30 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
   15 ml cukraus sirupo (nebūtina, jei pageidaujama mažiau saldumo)
   1 puodelis smulkinto ledo
   Druska taurės apvadui
   Laimo skiltelė papuošimui


   Taurės (Margarita arba kupė) kraštą sudrėkinkite laimo skiltelę ir panardinkite į druską, kad susidarytų apvadas. Į trintuvą (blender) sudėkite ledą, tekilą, apelsininį likerį, laimo sultis ir cukraus sirupą (jei naudojate). Plakite apie 15–20 sekundžių, kol susidarys švelni, sniego tekstūros masė. Supilkite į paruoštą taurę. Papuoškite laimo skiltelę. Trintuvo naudojimas užtikrina gaivią, šaldytą tekstūrą. Alkoholio kiekis apie 10–15%, todėl jis lengvas ir tinkamas karštoms dienoms.

   Frozen Margarita siūlo rūgštų laimo sulčių poskonį, subalansuotą apelsininio likerio saldumu ir tekilos agavos šiluma. Druskos apvadas prideda sūrų kontrastą, sustiprinantį citrusinį gaivumą. Skonis yra tropinis, šaldantis, su švelnia tekstūra, primenančia citrusinį sorbetą, idealiai tinkantis atsigaivinti. Frozen Margarita šaldyta klasikinio Margaritos versija, sujungianti tekilos agavos skonį, apelsininio likerio saldumą, šviežių laimo sulčių rūgštumą ir ledo gaivumą. Patiekiama su smulkintu ledu plačioje taurėje su druskos apvadu, šis kokteilis yra tropinis, gaivus pasirinkimas, idealiai tinkantis vasaros vakarėliams ar karštoms dienoms. Jo švelni tekstūra ir subalansuotas skonis daro jį populiariu paplūdimio barų favoritu.

   Frozen Margarita kilmė siejama su 1971 m. Dalase, Teksase, kai Mariano Martinez išrado pirmąją Frozen Margarita mašiną, pritaikydamas ledų gaminimo įrenginį. Originali Margarita, sukurta apie 1930–1940 m. Meksikoje ar Teksase, buvo patobulinta šaldyta forma, kad atlaikytų karštą klimatą. Šis kokteilis tapo populiarus 1970–1980 m. JAV, ypač Tex-Mex restoranuose, ir išplito kaip vasaros klasika. Mariano Martinez mašina, įkvėpta 7-Eleven ledų aparato, revoliucionizavo Frozen Margarita populiarumą, padarydama ją Tex-Mex kultūros simboliu. Kai kuriose variacijose pridedamos braškės, mangai ar kiti vaisiai, keičiantys spalvą ir skonį. Kokteilis dažnai siejamas su Cinco de Mayo šventėmis. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant tekilą ir likerį nealkoholiniu distiliatu ir apelsinų sirupu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال