Kokteilis Martini Perfect


Martini Perfect: Elegantiškas klasikinio martini variantas
   60 ml džino arba degtinės
   15 ml sausojo vermuto
   15 ml saldžiojo vermuto
   1–2 lašai apelsinų bitters (nebūtina, bet prideda sudėtingumo)
   Ledo kubeliai
   Citrinos žievelė arba alyvuogė papuošimui


   Į maišymo stiklinę su ledu supilkite džiną (arba degtinę), sausąjį vermutą, saldųjį vermutą ir apelsinų bitters (jei naudojate). Maišykite šaukštu apie 20–30 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir skoniai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite citrinos žievele, lengvai suspaudę, kad išsiskirtų aliejai, arba alyvuoge. Maišymas (o ne plakimas) išlaiko skaidrų, glotnų skonį. Alkoholio kiekis apie 25–30%, todėl jis yra stiprus, bet subalansuotas.

   Martini Perfect siūlo džino (kadagių, žolelių) arba degtinės (švarus, neutralus) poskonį, subalansuotą sausojo vermuto sausais, gėlių niuansais ir saldžiojo vermuto vynuogių saldumu. Apelsinų bitters, jei naudojami, prideda citrusinį ir prieskoninį akcentą. Skonis yra švarus, sudėtingas, su harmoningu saldumo ir sausumo deriniu, idealiai tinkantis lėtam gurkšnojimui. Martini Perfect rafinuota klasikinio Martini versija, naudojanti vienodas dalis saldžiojo ir sausojo vermuto, kad pasiektų tobulą saldumo ir sausumo balansą. Sujungiant džino ar degtinės švarumą su vermutų žolelių niuansais ir kartais šlakeliu apelsinų bitters, šis kokteilis patiekiamas atšaldytoje kokteilio taurėje, papuoštas citrinos žievele arba alyvuoge. Tai subtilus, sudėtingas gėrimas, tinkantis tiems, kurie ieško elegantiško, bet ne per sauso martini.

   Martini Perfect išsivystė kaip klasikinio martini, atsiradusio XIX a. pabaigoje, variacija. Originalus martini, dažnai gaminamas su džinu ir sausuoju vermutu, buvo pritaikytas XX a. pradžioje, kai barmenai pradėjo eksperimentuoti su saldžiuoju vermutu, siekdami sušvelninti gėrimo sausumą. Perfect pavadinimas atspindi vienodą vermutų santykį, populiarų tarp kokteilių entuziastų XX a. viduryje, ypač Niujorko ir Londono baruose, kur buvo vertinamas subtilesnis skonis. Martini Perfect buvo mėgstamas tarp tų, kurie laikė klasikinį Dry Martini per sausą, o saldųjį martini – per saldų. Jis dažnai siejamas su XX a. vidurio kokteilių kultūra, kai martini tapo rafinuotumo simboliu, populiarinamas filmų ir literatūros, pvz., Džeimso Bondo. Kai kuriose variacijose naudojamas London Dry Gin stipresniam kadagių skoniui arba pridedama šlakelis absento. Nealkoholinė versija galima, naudojant nealkoholinį džiną ir vermutus.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال