Kokteilis Paradise



Paradise: Elegantiškas ir vaisinis klasikinis kokteilis
   45 ml džino
   20 ml aprikosų brendžio (arba aprikosų likerio)
   25 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
   Ledo kubeliai
   Apelsino žievelė arba kokteilinė vyšnia papuošimui (nebūtina)


   Į šekerį su ledu supilkite džiną, aprikosų brendį ir apelsinų sultis. Gerai suplakite apie 10–15 sekundžių, kad gėrimas atvėstų ir skoniai susijungtų. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Papuoškite apelsino žievele arba kokteiline vyšnia, jei pageidaujama. Plakimas užtikrina glotnią tekstūrą ir subalansuotą skonį. Alkoholio kiekis apie 20–25%, todėl jis yra vidutinio stiprumo.

   Paradise siūlo džino kadagių ir botaninį poskonį, subalansuotą apelsinų sulčių citrusiniu saldumu ir aprikosų brendžio saldžiu, vaisiniu turtingumu. Skonis yra gaivus, lengvai saldus, su subtiliu aprikosų poskoniu, primenančiu tropinį vaisių kokteilį, tačiau išlaikantis eleganciją. Gėrimas yra glotnus, idealiai tinkantis lėtam gurkšnojimui. Paradise rafinuotas, vaisinis kokteilis, sujungiantis džino botaninį charakterį, apelsinų sulčių saldumą ir aprikosų brendžio turtingumą. Patiekiamas atšaldytoje kokteilio taurėje, šis gėrimas yra lengvas, citrusinis pasirinkimas, tinkantis aperityvui ar vasaros vakarėliams. Jo pavadinimas atspindi tropinį, rojišką skonį, o subtilus balansas daro jį nesenstančiu klasikiniu kokteiliu.

   Paradise kokteilis pirmą kartą dokumentuotas 1930 m. Harry Craddock knygoje The Savoy Cocktail Book, išleistoje Londone. Jis buvo populiarus tarp XX a. pradžios aukštuomenės, ypač Europoje, kaip elegantiškas, vaisinis gėrimas, tinkantis prabangiems barams. Kokteilis atspindi to meto tendenciją derinti džiną su vaisių skoniais, o jo paprastumas ir egzotiškas pavadinimas padėjo jam išlikti klasika. Paradise buvo mėgstamas tarp 1920–1930 m. Londono ir Paryžiaus barų lankytojų, dažnai siejamas su tarpukario prabanga. Kai kuriose variacijose naudojamas apelsinų likeris (pvz., Cointreau) vietoje sulčių, sustiprinant saldumą, arba pridedama šlakelis grenadino spalvai. Kokteilis retkarčiais atgimsta moderniuose craft kokteilių baruose kaip nostalgiškas pasirinkimas. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant džiną ir brendį nealkoholiniais distiliatais ir apelsinų sirupu.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال