Kokteilis Porto Flip



Porto Flip: Kreminis ir turtingas klasikinis kokteilis
   45 ml rubino porto vyno
   15 ml brendžio
   10 ml cukraus sirupo (nebūtina, jei vynas pakankamai saldus)
   1 kiaušinio trynys
   Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto papuošimui
   Ledo kubeliai


   Į šekerį su ledu supilkite porto vyną, brendį, cukraus sirupą (jei naudojate) ir kiaušinio trynį. Gerai suplakite apie 15–20 sekundžių, kad susidarytų kreminė, putojanti tekstūra. Nukoškite į atšaldytą kokteilio taurę (martini glass). Pabarstykite žiupsneliu tarkuoto muskato riešuto. Stiprus plakimas su kiaušiniu užtikrina glotnią, aksominę konsistenciją. Alkoholio kiekis apie 15–20%, todėl jis yra vidutinio stiprumo, desertinis gėrimas.

   Porto Flip siūlo rubino porto saldų, vynuogių ir uogų poskonį, subalansuotą brendžio šiltu, ąžuoliniu turtingumu ir kiaušinio trynio kreminiu glotnumu. Muskato riešutas prideda šiltų, prieskoninių natų. Skonis yra turtingas, desertiškas, primenantis saldų vyną su švelniu alkoholio poskoniu, idealiai tinkantis lėtam gurkšnojimui po vakarienės. Porto Flip elegantiškas, desertinis kokteilis, sujungiantis rubino porto vyno saldumą, brendžio turtingumą ir kiaušinio trynio kreminę tekstūrą, dažnai pagardintas muskato riešutu. Patiekiamas atšaldytoje kokteilio taurėje, šis gėrimas yra glotnus, švelnus pasirinkimas, tinkantis po vakarienės ar kaip rafinuotas vakarėlių akcentas. Jo turtingas skonis ir aksominė tekstūra daro jį klasikiniu, bet rečiau sutinkamu kokteilių pasirinkimu.

   Porto Flip kilmė siejama su XIX a. pabaigos Europa, ypač populiarus Anglijoje ir JAV per kokteilių aukso amžių. Pirmą kartą dokumentuotas 1862 m. Jerry Thomas knygoje „How to Mix Drinks“, jis buvo dalis flip kokteilių šeimos, kuriuose naudojami kiaušiniai, spiritai ir saldinti gėrimai. Porto vynas, populiarus ingredientas to meto baruose, suteikė šiam gėrimui išskirtinį saldumą. Kokteilis atgimsta moderniuose craft kokteilių baruose kaip nostalgiškas pasirinkimas. Kai kuriose variacijose naudojamas visas kiaušinis arba pridedama šlakelis grietinėlės dar kreminingesnei tekstūrai. Kokteilis buvo populiarus per šventes, ypač žiemą, dėl savo šiltų, saldžių natų. Nealkoholinė versija galima, pakeičiant portą ir brendį nealkoholiniu vynu ir distiliatu, o kiaušinį – grietinėle.


Rašyti komentarą

Naujesnė Senesni

نموذج الاتصال